Sektörün 2018’de mamul ve hammadde olarak direkt ihracatın en az 5.5 milyar doları, dolaylı ve dolaysız ihracat toplamının 15 milyar doları geçmesini planladıklarını söyleyen PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu; "Üretimin miktarda 10 milyon tona, değerde 37 milyar dolara erişebileceğini tahmin ediyoruz" dedi. 

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Orta Vadeli Program’da hedeflenen yüzde 5’lik ekonomik büyümenin gerçekleşmesi halinde 2018 yılında da plastik sektörümüzde de en az yüzde 5’lik büyümenin gerçekleşeceği, üretimin miktarda 10 milyon tona, değerde 37 milyar dolara erişebileceği ve sektörün ekonomiye en az 15 milyar dolarlık katma değer sağlayabileceğini tahmin ediyoruz. Sektörümüzün 2018’de mamul ve hammadde olarak direkt ihracatın en az 5.5 milyar doları, dolaylı ve dolaysız ihracat toplamının 15 milyar doları geçmesini planlıyoruz.” dedi.
Türkiye’de üretilen iki pet şişe kapağından birinin ihraç edildiğini, pet şişe kapaklarının yaklaşık yarısının yurtdışında açıldığını ve bu alanda ihracatla büyüyen Türkiye’nin yılda 90 milyon adet kapak ürettiğini söyleyen Eroğlu, “Firmalar son iki yıldır kapasitelerinin en çok yüzde 75’ini kullanıyor. Toplam plastik şişe kapağı üretimi, sektör toplam plastik mamul üretiminden miktar bazında yüzde 1 gibi cüzi pay alıyor.’’ dedi.