İSTANBUL (AA) - Fibabanka Bilgi Teknolojileri ve Bankacılık Operasyonları Genel Müdür Yardımcılığı görevine 1 Eylül 2020 tarihi itibarıyla Serdar Yılmaz'ın atandığı belirtildi.

Fibabanka'dan yapılan açıklamada, dijital dönüşüm stratejileri kapsamında müşterilerine ve iş ortaklarına teknolojiye dayalı esnek, hızlı finansal çözümler sunma vizyonuyla çalışmalarına devam eden banka dijital altyapı teknolojilerine yatırımları çerçevesinde insan kaynağını güçlendirmek adına bir transfere imza attı.

Bu doğrultuda Bilgi Teknolojileri ve Bankacılık Operasyonları Genel Müdür Yardımcılığı görevine Serdar Yılmaz'ın getirildiği duyuruldu.

Yılmaz, 1995 yılında ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi aldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde MBA eğitimini 2014 yılında tamamlayan Yılmaz, 25 yıllık profesyonel kariyerinde Softech ve Türkiye İş Bankası'nda çeşitli pozisyonlarda görev aldı.

Türkiye İş Bankası Veri Yönetimi Departmanı Chief Data Officer ve Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini 2015 yılından beri yürüten Yılmaz,  2019'da Türkiye İş Bankası Yapay Zeka Alan Lideri olarak da çalışmaya başladı.