Otomotiv yan sanayi alanında 28 yılı geride bırakan Çiftel Elektromekanik, 2018 yılında yeni yatırımı olan modern tesisine geçmeye hazırlanıyor. Bu yıl içerisinde de paydaşı olduğu ana sanayi firmaları ile çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Çiftel Teknik Müdür Evren Çiftçi, “Yeni araçlarda kullanılacak yeni ürün tasarımlarımız olacak.” diyor. 

Otomotiv yan sanayinde 28 yılı geride bırakan Çiftel Elektromekanik, otomotiv ana sanayi için sigorta, sigorta kutusu, kablo terminali, bakır kablo ucu, bakır, alüminyum, fiber, saç pul üretim ve tasarımı yapıyor. Üretimini ve tasarımını yapmış olduğu bu ürünleri direkt olarak OEM müşterilerine sevk etmekte olan Çiftel Elektromekanik, yine OEM müşterileri ile birlikte Ar-Ge faaliyetleri yürütmekte, onların ihtiyaçlarına göre sigorta ve sigorta kutusu üreterek yaratıcı çözümler sunuyor. Otomotiv sanayi sektörü ile ilgili değerlendirmede bulunan Çiftel Teknik Müdür Evren Çiftçi, “Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan otomotiv sanayi hem üretimde hem de ihracatta 2017 yılını iyi kapattı. Bu başarıyı elde edebilmek ve sürdürülebilir hale getirebilmek için hedef ve alternatif pazar arayışları, pazarlama ve tanıtım faaliyetleri, Ar-Ge, Ür-Ge, tasarım ve inovasyona dayalı üretim anlayışı ile 2018'de de başarılı bir şekilde geçireceğimizi düşünüyorum.” diyor. Rakamsal verileri ise şu sözlerle paylaşıyor: “2017 yılında otomotiv sektörü ihracatı 28,5 milyar dolar gibi önemli bir rakama ulaşmıştır. Bu rakamı daha da artırmak mümkündür. Otomotiv sanayi proje bazlı bir sektör olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Hali hazırda yürümekte olan projeler bulunmaktadır. Fakat mevcut dış siparişlerin ve ihracatın yeterince artmaması iç pazarda ciddi duruşlara sebep oluşturabilir. Bunun için yeni dış müşteriler edinilmesi gerekir. Son zamanlarda otomasyonun önemi artan bir trend ile üretim için kaçınılmaz olmaya gelinmiştir. Üretim maliyetlerindeki artış, karlılığı koruyabilmek için seri ve hatasız üretim gerçekleştirip ancak maliyetleri düşürmekle mümkündür. Bu yüzden firmalar da otomasyon yoğun biçimde kullanılmaktadır. Bir yandan Ar-Ge merkezi sayıları artarken diğer yandan İnovatif ürünler üreterek katma değerin artırılması hedeflenmelidir.”    


“GÜNDEMİMİZDE YENİ TESİS YATIRIMIMIZ VAR” 
Otomotiv yan sanayide 28 yılı geride bırakan Çiftel için 2017 yılının gayet başarılı bittiğini söyleyen Çiftçi, ana sanayi ile birlikte proje bazlı çalışarak kendi tasarımları olan sigorta kutusu ve sigortalarını ürettiklerini ve üretmekte olduklarını söylüyor. Bu ürünleri yurt içindeki ticari araç üreticilerine direkt verdikleri gibi AB pazarına ihraç ettiklerinin altını çizen Çiftçi, “En değerli varlığımız olan insana verdiğimiz önem ile otomasyona yatırım yaparak küçük parça üretiminde yüksek kalite ve hassasiyet gerçekleştirerek sıfır hata hedefi ile ana sanayimize proje bazlı çözümler gerçekleştiriyoruz. Kalite Yönetim Sistemimizi ISO 9001:2008 den, ISO 9001:2015, ISO 14001 ve OHSAS 18001 Entegre Yönetim Sistemine geçişini tamamladık. Buna ilaveten IATF 16949 Kalite Yönetim Sistemini’ de kurarak işletmeye başladık. Diğer yandan kaba inşaatı biten yeni yatırımımızın ince işçiliği başlamıştır. Modern bir bina olarak yapılan bu yeni tesisimiz de gelecekte de ana sanayi firmalarımıza tam destek olmaya devam edeceğiz. Bu yıl içerisinde de paydaşı olduğumuz ana sanayi firmaları ile çalışmalarımıza devam ederek yeni araçlarda kullanılacak yeni ürün tasarımlarımız olacaktır.” dedi.