Avrupa, Asya ve Amerika ülkelerine yüzde yüz yerli üretim ile Türk teknolojisini satan DOF Robotics, “Innovation Awards” ödülü ile uluslararası arenadaki etkisini kanıtladı. DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, Arttırılmış Sanal Gerçeklik ödülünün sadece DOF Robotics için değil Türk sanayisi için de çok kıymetli olduğunu vurgulayarak İnovasyon Ödülü’nü almaktan mutluluk duyduğunu açıkladı. 
Teknolojinin, insanı ihmal eden değil, insana değer veren yaklaşımlarla geliştirilmesi ve kullanılması gerektiğini söyleyen Mertcan; "Ekip arkadaşlarımızla bu yola çıkarken ana hedefimiz; kullanıcılarımıza, yüksek güvenlikli, yüksek adrenalin ve kusursuz deneyim sunmaktı. Bu ödül ne kadar doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır" dedi.

ÜRÜNLERİNİ 40’DAN FAZLA ÜLKEYE PAZARLIYOR

Mertcan, 40’dan fazla ülkeye ürünlerini ihraç ederek dünya pazarındaki yerlerini aldıklarını söyledi. Dünyada teknoloji alanındaki en iyi aktörlerden birisi olduklarını da açıklayan DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan; "Kullandığımız ürünlerin sadece küçük bir bölümünü yabancı tedarikçilerden temin ediyoruz. Yüzde 100 yerli Ar-Ge çalışmalarının sonucu katma değeri yüksek teknolojiyi Dünya’ya ihraç ediyoruz.” şeklinde konuştu. 
"En büyük yatırımımızı Ar-Ge’ye yaptık" diyen Mertcan, “Dünya şirketlerinde verimlilik ekonomisi kuralları işlerken biz o ilkeleri terk edip, bilgi ekonomisini prensip edindik ve bu kalıpları aşan bakış açısıyla da yolumuza devam edeceğiz” dedi.