“Biz bir endüstriyel otomasyon üreticisiyiz ve 54’üncü yılımızı kutluyoruz. Kontrol çözümleri, sensörler gibi çeşitli çözümlerimiz var. Özelikle RFID teknolojileri bizim için önemli…” dedi. 

"TÜRKİYE’DE BAŞLAYAN PROJELER BİTMİYOR"
“ABD’de her yıl binin üzerinde RFID projesi yapılıyor, Çin de ise bu rakam 300… Türkiye’de RFID uygulamalarını, yapılan araştırmalarda yalnızca cirosu 250 milyon liranın üzerinde olan firmalarda bazı çözümlerin olduğu gözlemleniyor. Bunda da çoğu firma, akıllı depo ve ERP yatırımı yapmış ama RFID uygulaması yapan kısım yüzde 9… Üstelik bu da yalnızca üretimde değil, depoda kullanılıyor. Aslında RFID üretimde daha fazla kaynak sağlıyor.” dedi. İzleyicilerden gelen Türkiye’deki net rakam sayısı bilgisi hakkında ise “Maalesef Türkiye’de net rakamı belirtemiyoruz çünkü Türkiye’de başlayan projeler bitmiyor.” dedi.

“BİZLER RFID’I ÖNERDİK”
Uğur Büyük yaptıkları çözümlerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Magna, bizim müşterimizdir ve günde 1600 adet tampon üretiyor. Çek Cumhuriyeti’nde yatırım yapmak istedi. Bizler danışmanlık verince RFID’in daha faydalı olacağı anlaşıldı. Böylelikle kağıt harcamaları da azaldı.”