Schneider Electric, şirketlerin tüm sektörleri kapsayacak biçimde gelişime açık olmaları gerektiğini ve kendi sürdürülebilir başarısında bu tutumun güçlü bir rol oynadığını savunuyor.
Çünkü, belli bir alanda gerçekleştirilen atılım, bambaşka alanları etkileyebiliyor. Bu yüzden şirketlerin, yıllarca içinde oldukları alanların dışındaki gelişimleri de takip etmeleri gerekiyor. Schneider Electric’in dijital dönüşüm inovasyonunda temel itici güçlerinden birisi de geliştirdiği IoT özellikli mimari EcoStruxure™ çözümü. Günümüz dünyasında rekabette ayakta kalabilmenin önemli bir kriteri ise dijital oyunculardan oluşan geniş bir ekosistem oluşturabilmekten geçiyor. Geniş bir ekosistem, hızlı hareket edebilme ve sağlam kararlar alabilmek için kilit öneme sahip oluyor.

ENERJİ VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DÜNYASI İÇ İÇE

Geniş bir ekosistemi kurmak uzun yıllar ve emek isteyen bir süreç. Şirket için enerji yönetimi ve otomasyonda dijital dönüşüme liderlik etmek, enerji ile birlikte bilgiyi ve hatta elektron parçacıklarını da taşıyabilmek demek. Günümüzde enerji ve bilgi teknolojileri dünyası, yaygın bağlanabilirlik ve IoT sayesinde iç içe geçiyor ve bu dijital enerji dünyası da dijitalleşmeden ibaret değil. Schneider Electric’e göre mevcut müşterilerin sorunlarını inovatif bir şekilde çözebilmek adına şirketler; çalışanlarını, müşterilerini ve tüm teknoloji ortaklarını yetkilendirmenin yollarını aramalılar.