Penti, global marka olma yolunda oluşturduğu strateji doğrultusunda SAP’nin yeni nesil moda çözümünü uygulamaya geçirerek bir ilke imza attı. Türkiye’de en sevilen ve tercih edilen kadın markalarından Penti, müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerine daha hızlı yanıt verecek yeni nesil teknolojileri iş süreçlerine katmaya devam ediyor. Çorap pazarının yanı sıra iç giyim ve mayo perakendeciliğinde de öncü marka olmayı hedeflerinin arasına koyan Penti, SAP’nin yeni nesil moda çözümü olan S/4HANA for Fashion and Vertical Business çözümünü dünyada kullanan ilk marka oldu ve böylece alanında bir ilke daha imza attı.

Dijital dönüşümün kendileri için son derece kritik bir süreç olduğunu söyleyen Penti Giyim CEO’su Mert Karaibrahimoğlu, SAP S/4HANA projesinin kendileri için tüm süreçlerin gözden geçirilerek yeni kontrol ve verimlilik uygulamalarının devreye alınması anlamına geldiğini söyledi. Dijital dönüşüm yolculuğunda şirket işleyişinde elde ettikleri en önemli kazanımın tüm süreçlerdeki şeffaflık ve izlenebilirlik olduğunu vurgulayan Mert Karaibrahimoğlu, yakın zamanda müşteri ilişkileri ile ilgili çözümlerin yeni platforma aktarılıp tüm kanallar için konsolide edilmesine, analitik ve raporlama çözümlerinin yenilenmesine yönelik projelerini devreye alacaklarını aktardı.

SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal ise Penti projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, perakende ve moda sektörünün, teknoloji yatırımlarıyla müşteri deneyimini iyileştirmeye, rekabette öne geçmeye ve marka görünürlüğünü arttırmaya odaklandığını vurguladı. Karal, Penti’nin, SAP S/4 HANA projesi ile bir yandan verimliliğini, şeffaflığını ve izlenebilirliğini artırırken, diğer yandan yenilikçi ürünlerini pazara çok daha hızlı sunma imkanına sahip olduğunu kaydetti.

IOT VE ÖĞRENEN MAKİNALARLA MÜŞTERİ DENEYİMİNDE YENİ BOYUT

SAP S/4HANA for Fashion and Vertical Business çözümü, moda süreçlerini uçtan uca desteklemek üzere SAP Leonardo dijital inovasyon sisteminden yararlanıyor. Penti’nin hayata geçirdiği bu yeni çözüm, operasyonel verileri gelişmiş analitiklerle anlamlandırarak öngörülebilir bilgiye dönüştürüyor. Basit ve kullanımı kolay arayüzü sayesinde iş süreçlerinin her noktasına erişim mümkün oluyor; hızla değişen ihtiyaçlara kolayca uyum sağlanıyor.