Konzek Teknoloji, dijital dönüşüm, eğitim ve inovasyon merkezi Akademi 4.0’ın açılışını, İstanbul Tuzla’da 8 Kasım 2019 tarihinde düzenlediği etkinlikle partnerleri, iş ortakları ve diğer bütün paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirdi. 

Konzek sponsorluğunda hayata geçirilen Endüstri 4.0 alanında eğitim ve inovasyon merkezi olacak Akademi 4.0, dijital platforma da taşındı.

“ORTAK AKIL İLE YOLA ÇIKTIK”

Hem sanayiye hem de eğitime katkı sağlaması beklenen inovasyon ve eğitim merkezinin açılışında konuşan Konzek Teknoloji Genel Müdürü Yunus Altunbıçak, “Akademi 4.0, Endüstri 4.0 alanında çözüm sunan firmaların etkinlikler ve eğitimler düzenleyebileceği herkese açık bir platform. Burada eğitimlerin yapılacağı bir eğitim salonu var. Biz firma olarak, bilginin paylaştıkça çoğaldığına inanıyoruz. ‘Ortak akıl, tek akıldan üstündür’ yaklaşımını benimsediğimiz için ortak akıl ile yola çıktık. Bu mekanı, Endüstri 4.0 konusunda birlikte ortak faaliyetlerde bulunalım, networking alanı oluşturalım, bilgiler paylaşılsın, etkinlikler düzenleyelim, anlatacakları olanlar gelsin anlatsın amacıyla hayata geçirdik.” dedi. 

Üniversite-sanayi iş birliğinin çoğu zaman sözde kaldığını, pratiğe dönüşemediğini söyleyen Altunbıçak, Akademi 4.0’ın uygulamaya yönelik çalışmalar konusunda da önemli bir görev üstleneceğinin altını çizdi.

Altunbıçak, merkeze girişte ya da yapılan etkinliklerde katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini de ifade etti.

“BAŞUCU SİTESİ OLACAK”

Akademi 4.0’ı dijital platforma da taşıdıklarını dile getiren Altunbıçak, sözlerine şöyle devam etti: “Akademi 4.0’ın bu mekanının yanı sıra bir de web sitesi bulunuyor. Web sitemiz aracılığıyla etkinliklerin, teknolojilerin, yeni gelişmelerin vb. duyurusunu yapacağız. Endüstri 4.0, çok geniş bir alan. Bu alana otomasyon, robot, enerji, yazılım, iş süreçleri gibi birçok konu giriyor. Bu kapsamda sitemize Endüstri 4.0 konusunda çözüm sunan, anlatacakları olan, bilgisi ve deneyimi olup paylaşmak isteyen firmaların, kişilerin yazılarını, katkılarını bekliyoruz. Çevrenizde bu konuyla ilgili katkıda bulunacağını düşündüğünüz kişiler, firmalar varsa paylaşın. Fiziksel mekan gibi sanal ortam da herkese açık bir platform. Yazılar, bizim denetimimizden sonra yayınlanacak. Case studyleri, vaka çalışmalarını, daha önce yapılmış olan çalışmaları yayınlayacağız. Amacımız, sitenin bir başucu sitesi, bir kaynak, referans sitesi olarak görev yapması. Bu nedenle hepinizden katılım bekliyoruz.”

 

Akademi 4.0’da gerçekleştirilecek etkinliklerin takvimini yakında web sitelerinde yayınlayacaklarını ifade eden Altunbıçak, etkinliğe gelenlere teşekkür etti ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Açılış etkinliği, networking ve düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

NE DEDİLER?

“Şirketimizin Deutsche Messe Teknoloji Akademi adı altında kendi üniversitesi var. Bende bu kurumun bir öğrencisiyim. 5G ve dijital dönüşüm ile ilgili çözümler sağlıyoruz. Bir fuar firmasının akademiyle ne işi olur dendiğinde asıl biz akademisyenleri dinliyoruz. Dolayısıyla biz firma olarak, akademi çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bu bağlamda katılımcı firmalarımızdan Konzek’in kurduğu bu mekan çok değerli. En yakında zamanda da burada beraber bir etkinlik gerçekleştirmek isteriz. Bir araya gelmek ve iş birliğinde bulunmak kıymetli. Emeği geçen, katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum.”

Hannover Fairs Turkey Proje Satış ve İş Geliştirme Direktörü Murat Bayazıt

“Yeni kurulan bir üniversite olduğumuz için üniversite bünyesinde dijital dönüşüm kapsamında üniversite-sanayi iş birliğini önemsiyoruz. Bu konuda da bizim, gerek Konzek gibi teknoloji firmalarıyla gerekse sanayiyle üniversiteyi bir araya getirerek farklı bir konseptte modern fabrikalar kurma projemiz var. Bu bağlamda gerek burasıyla gerek sizlerle üniversite bünyesinde iş birlikler yapacağımızı öngörüyorum. Çünkü aynı amaca hizmet eden bir konsept. Bu nedenle katkısı olan herkesi tebrik ediyorum.”

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Lütfi Apilioğulları

“Biz sanayinin sorunlarına akademik çözüm getiren tarafta bulunuyoruz. Teknoloji geliştirme noktasında destek veriyoruz. Bir sanayicinin beklentisi bizim için önemli. Bir networking alanı oluşması açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Yunus Bey ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Üvet