Endüstri 4.0'ı uçtan uca üretim süreçlerine entegre etme konusunda çalışmalar ve yatırımlar yapan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), dönüşümün bileşenlerini üretimin haricinde de kullanıyor. Firma son olarak çalışanlarına hologram ve sanal gerçeklik uygulamalarıyla eğitim verdi.

VERİMLİLİĞİ ARTIRMA VE TEKNOLOJİLERİN ADAPTASYONU AMAÇLANIYOR

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, üretim ve yeni ürün geliştirmeleriyle birlikte eğitim alanında da gelişimine devam edildiği bildirildi.

Aynı zamanda bölgenin de en önemli istihdam merkezlerinden olan kurumun, çalışanların kariyer boyu eğitim felsefesi ile üretimde verimliliği artırma ve değişen dünya teknolojilerine adapte olabilmesi amacıyla eğitim faaliyetlerinde yer aldığı belirtildi.

FİZİKSEL ORTAMDAN ÖNCE DENEYİMLEME İMKANI BULDULAR

Söz konusu çalışmayla ilgili işletmeden yapılan açıklamada, "2020 senesinden beri süregelen pandemi nedeniyle iletişim ve eğitim alanlarında yaşanan değişiklikler, bizleri ve tüm paydaşlarımızı yeni arayışlara yöneltti. Bu bağlamda Türk çelik piyasasında yine bir ilki başararak, elemanlarımıza hologram ve sanal gerçeklik uygulamalarıyla eğitimlerimizi gerçekleştirdik." ifadeleri kullanıldı.

Böylece düzenlenen ve 3 gün boyunca devam eden hidrolik eğitimi sayesinde, çalışanların hologram yöntemi ile teorik bilgiye sahip olmalarının yanında sanal gerçeklik uygulaması ile de fiziksel ortamdan evvel bu tecrübeye sahip olmaları sağlandı.

BAMBUM’DAN KÜTAHYA’YA YENİ FABRİKA YATIRIMI BAMBUM’DAN KÜTAHYA’YA YENİ FABRİKA YATIRIMI

Ayrıca açıklamada "Eğitimde sürdürülebilirliği amaçlayan şirketimiz, çalışanlarının eğitimlere olan katılımlarını ve ilgilerini artırmak adına günümüz teknolojilerine entegre olmaya devam etmektedir." denildi. (AA)