Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, "Yüksek yaşam standartları ve geniş çaplı üretim olanakları ile rekabet üstünlüğüne sahip İzmir'imiz, yerli ve yabancı yatırımcılara ideal bir yatırım ortamı sunmaktadır" diye konuştu.

YAPAY ZEKA TEMALI TEKNOLOJİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, İzmir Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu'nun organize ettiği "Geleceğe Yön Veren Teknoloji: Yapay Zeka" isimli etkinlik, İZQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nde başladı.

Etkinliğe Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede'nin yanı sıra Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Engin Bişar, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Yusuf Baran ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler katılım sağladı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Büyükdede, Türkiye'nin Ar-Ge merkezleri ve bilişim vadileri ile teknolojideki kuvvetini yükselttiğini, üniversitelerin de yapısal bir değişim dönemine girdiğini kaydetti.

"30 MİLYONLUK İSTİHDAMIN 8 MİLYONU DİJİTAL TEKNOLOJİLERLE YAPILACAK"

Sanayinin yeni evresinden bahsederek yaşanan devrimin önde gelen faktörlerinden birinin yapay zeka olduğunun altını çizen Büyükdede, söz konusu teknolojinin gelecek 5 yıl içinde bütün yazılımları etkisi altına alacağını dile getirdi.

Yapılan araştırmalardan söz eden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede, birtakım araştırmalar doğrultusunda 10 yıl içinde yapay zeka başta olmak üzere yıkıcı teknolojiler eliyle geliştirilecek dönüşüm neticesinde 30 milyonluk toplam istihdamın 8 milyon kadarının insan gücüyle yapılamayacak işlerden oluşacağını, söz konusu teknolojiler eliyle geliştirilecek ürünlerle gerçekleştirilebileceğini gösteriyor. Lakin bundan daha fazla iş alanının da dijital etkinlik sahibi bireyler tarafından doldurulacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası çalışmalara etkin olarak katılmayı hedeflediklerini, uluslararası seviyede yürütülen mevzuat ve standardizasyon çalışmalarıyla Türkiye'nin çıkarlarının korunmasının önemini vurgulayan Büyükdede, "Yüksek yaşam standartları ve geniş çaplı üretim olanakları ile rekabet üstünlüğüne sahip İzmir'imiz, yerli ve yabancı yatırımcılara ideal bir yatırım ortamı sunmaktadır." şeklinde konuştu.

"DÖRT TEKNOPARK KURULDU, İKİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Açılışta konuşan Vali Yavuz Selim Köşger ise, İzmir'in dünyadaki şehirlerle rekabet etmesi gerektiğini ifade etti. 

MECHANICA, PERİHAN İNCİ’DEN YATIRIM ALDI MECHANICA, PERİHAN İNCİ’DEN YATIRIM ALDI

Vali Köşger, "Türkiye'den ve dünyadan hevesli ve kendine güvenen kişileri kentimize çekmek adına dört teknopark kuruldu. İki teknopark için de çalışmalar devam etmektedir." diye devam etti.

Etkinlik kapsamında, yapay zeka alanında Ar-Ge projesi yürüten girişimler proje ve ürünlerini sergiledi. (AA)