Festo Türkiye Satış Müdürü Tolga Kutlu, Festo Türkiye'nin sadece Türkiye'ye hizmet vermediğini aynı zamanda "Bölge Merkezi" haline geldiğini belirterek, "İlk etapta yönetimsel olarak Kafkasya Bölgesi'nde Türki Cumhuriyetler ve İran Türkiye'ye bağlanmıştı. 2020 yılında da MENA Bölgesi'ndeki 11 ülke yönetimsel olarak bağlandı. Global olarak ele aldığımızda ülke sayısı olarak en büyük bölge merkeziyiz" dedi.

Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) ve ST Endüstri Medya iş birliğiyle gerçekleştirilen “Türk Sanayisini Geleceğe Hazırlıyoruz” webinarında konuşan Kutlu, satış ve yönetimsel olarak Bölge Merkezi olmalarının yanı sıra 19 mühendisin görev aldığı bir Tasarım Merkezi de olduklarını dile getirdi.

"ÜRÜN TEDARİKİ VE ÜRETİM YAPIYORUZ"

Almanya'dan ithalat yapıp Türkiye'de ürün satışı yapmanın yanında Türkiye'den Almanya merkezlerine yarı mamul ya da ham madde tedariki sağladıklarını ifade eden Kutlu, "Bu anlamda Festo'nun globaldeki üç satın alma merkezinden biriyiz. Yani Türkiye'de üretilen ham madde ve yarı mamuller de kullanılıyor."

Satışın yanı sıra Türkiye'de üretim de yaptıklarına dikkat çeken Kutlu, "Belli ürünlerin üretimini Türkiye'de gerçekleştiriyoruz. Örneğin pnömatik silindirler, elektrikli eksenler, valf adaları gibi ürünleri üretiyoruz. Yerli stokumuz var. Stoktan teslimat yapıyoruz." dedi.

"EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ"

Firmaları açısından eğitime önem verdiklerini ve bu doğrultuda faaliyet gösteren Festo Didaktik biriminin önemine değinen Kutlu, şöyle konuştu:

"Eğitim tarafında hem eğitimler ve eğitim danışmanlığı veriyoruz hem de eğitim laboratuvarı kurulması için donanımların satışını yapıyoruz. Festo Didaktik bizim için önemli bir iş birimi. Müşterilerimizdeki performansın artırılmasında Endüstriyel Otomasyon ve Didaktik birimlerinin iş birliği kilit önem taşıyor. Didaktik insan ve organizasyonla, biz de makina ve sistemlerle ilgileniyoruz. Bunları bir araya getirmek anlamında iki birimin iş birliği önemli."