Hücresel Nesnelerin İnternetinin gelişiminde 4G ve 5G’nin sağladığı fırsatlardan yararlanılacak toplam dört segment öngören Ericsson, Yaygın Nesnelerin Interneti ve Kritik Nesnelerin İnterneti segmentlerine şimdi de Genişbant Nesnelerin Interneti ve Endüstriyel Otomasyon Nesnelerin Interneti segmentlerini ekledi. Geleceğe ışık tutacak hizmetlerine iki yeni segment ekleyerek portföyünü genişleten Ericsson, yeni segmentler sayesinde servis sağlayıcılarının, otomotivden başlayarak tüm imalat sektörüne ve kamu hizmetlerine kadar çeşitli sektörlerde Nesnelerin Interneti’nin farklı kullanım senaryolarıyla daha geniş kitlelere hitap etmesini sağlayacak.

İLERİ DÜZEY ENDÜSTRİYEL OTOMASYON UYGULAMALARI MÜMKÜN OLACAK

Endüstriyel Otomasyon IoT ise son derece yoğun bağlantılar gerektirecek ileri düzey endüstriyel otomasyon uygulamalarını mümkün kılacak. Marka, hücresel IoT vizyonu kapsamında, Yaygın IoT için gelişmiş fonksiyonlar başta olmak üzere Genişbant IoT için NB-IoT cihazlarında herhangi bir değişiklik gerektirmeden sadece yazılım güncellemeleri sayesinde 40 km’lik şebeke menzilinin 100 km’ye çıkarılmasını sağlayacak. Bu yenilikçi gelişme, kırsal ve uzak coğrafyalarda; özellikle lojistik, tarım ve çevresel gözlem gibi farklı noktalarda IoT bağlantısı oluşturulabilmesi yöneüyle büyük fırsatlar sunacak. 
Ericsson’un hizmete sunacağı Genişbant IoT çözümleri ile otomotiv, drone, artırılmış/sanal gerçeklik başta olmak üzere; gelişmiş giyilebilir teknolojiler, akıllı üretim ve akıllı kamu hizmetleri gibi pek çok alanda yeni senaryolara giden yol açılmış olacak.