Audi’nin elektrikli otomobili e-tron GT, markanın üretim planı tamamen sanal ortamda ve fiziksel hiçbir prototip kullanılmadan gerçekleştirdiği ilk modeli olarak kayıtlara geçti.

ÜRETİM TESİSİNİN SANAL KOPYASI OLUŞTURULDU

Modelin, üretim planlama süreci tamamen sanal ortamda gerçekleştirilirken, tüm aşamalar sanal gerçeklik metoduyla dijital ortamda test edildi. 

Üretim alanında yer alan her bir ayrıntı eksiksiz şekilde modellendi ve ölçeklendirildi. Özel donanımlara ve yazılımlara sahip olan 3D tarayıcılar, bütün ekipman, araçlar ve raflarıyla birlikte üretim tesisinin sanal bir kopyası oluşturuldu.

VERİ ÜRETİLDİ, PLANLAMA İÇİN HAZIR HALE GETİRİLDİ

Tesisi modellemek üzere bir tarayıcı donanımın bulunduğu ortamda, yaklaşık 2 m. uzunluğunda ve çalışanların 
mekanda hareket ettirebilmesi adına dört tekerlek üzerine monte edilmiş bir LiDAR (Işık Saptama ve Mesafe Tayini) ünitesi, ekstra üç tarayıcı, ayrıca bir de kamera yer alıyor.

Markanın Almanya Neckarsulm’daki 250 bin metrekarelik üretim alanının tarama işlemi sırasında, bir yandan geniş açılı kamera mekanın fotoğrafını çekerken, diğer yandan da lazerler ölçüm işlemini gerçekleştirdi ve çevrenin üç boyutlu nokta bulutunu üretti.

Marka tarafından geliştirilen yapay zeka ve otomatik öğrenme tabanlı bir yazılım sayesinde noktaların, görüntülerin, verinin üretilmesi ve mevcut planlama sistemlerinde kullanılması hazır hale getirildi.

LOJİSTİK SÜREÇLER DE TEST EDİLDİ

Markanın montaj süreçlerinin yanı sıra lojistik süreçleri de sanal ortamda test edildi.

Otomobil verisinin, ekipmanın, aletlerin, malzeme yükleme ve planlama süreçlerinin sanal bir modeli oluşturulurken, oluşturulan model, sanal gerçeklik çözümü ve dijital modelleme ile firmanın globaldeki çalışanları tarafından da takip edildi. 

Söz konusu süreçte ergonomik nitelikler veya montaj hattındaki makinaların, rafların ve parçaların eksiksiz düzenlenmesi gibi bütün montaj prosedürleri aynı anda gerçek zamanda tanımlandı ve test edildi.

 

ZAMAN, MALZEME VE KAYNAK TASARRUFU SAĞLANDI

Sanal planlama, süreçler ve iş prosedürlerinin haricinde hassas parçaların taşınması ve depolanması amacıyla kullanılan ve konteynır gibi nesnelerin de planlanmasında kullanılabiliyor.

Bu sayede sanal tasarım ile oluşturulan özel yük taşyıcı, veriler verilerin derlenmesinin sonrasında imalat sürecine geçildi.

Markanın söz konusu modelinin fiziksel prototipler olmadan dijital ortamda planlanması zaman ile birlikte malzeme ve kaynak tasarrufuna imkan verdi.