Halıcı Elektronik Genel Müdürü ve ENOSAD Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Halıcı, katıldığı çevrimiçi konferansta Koronavirüs (COVID-19) salgını sürecinde dijital dönüşümün önemini bir kez daha gördüklerini ve salgının dijital dönüşümü tetikleyerek hızlandıracağını söyledi. 

Dr. Halıcı, “Dijital Fabrikalar: Kriz Yönetiminde Dijital Dönüşümün Rolü!” isimli çevrimiçi konferansta WIN Eurasia Satış ve İş Geliştirme Direktörü Murat Bayazıt’ın “Dijital fabrikalar neden önemli?”, “Endüstri 4.0 ile IIoT yatırımlarında geç mi kalındı?”, “Covid-19 gibi benzeri krizlerde dijital dönüşüm şirketlere neler kazandırır?”, “Endüstride yeni dünya düzeni nasıl olacak?” gibi sorularının yanı sıra katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

“HİÇBİR ÇALIŞANIMIZLA YOLLARIMIZI AYIRMAYACAĞIZ”

Koronavirüs (COVID-19) salgın sürecinde, gerek bireysel gerekse şirketler ve tüm Türkiye olarak birlik beraberlik içinde ekonominin düzelmesi için destek vermesi gerektiğini belirten Dr. Halıcı, bu dönemdeki işten çıkarmalara dikkat çekerek, “Halıcı Elektronik olarak, bu süreçte hiçbir çalışanımızla yollarımızı ayırmayacağız ve çalışanlarımızla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

“YENİ DÜNYA DÜZENİNİ TETİKLEYECEK”

Salgının yeni bir dünya düzenini tetikleyeceğini ve dijital dönüşüm sürecini hızlandıracağını ifade eden Dr. Halıcı, “Eğer fabrikalar tam otomasyonla çalışsalardı, dijital dönüşümü tamamlasalardı bugün üretime aralıksız devam edeceklerdi. Katıldığımız bütün etkinliklerde dijital dönüşümün önemini anlattık ve bundan sonra da anlatmaya devam edeceğiz. Elbette, biranda olmayacak ama salgın sonrasında yeni bir dünya düzeni olacak. Salgın olmasaydı da dönüşüm gerçekleşecekti ancak salgının dönüşümü tetikleyerek hızlandıracağını düşünüyorum.” dedi.

Türk sanayisinin salgın kaynaklı oluşan krize hazırlıksız yakalandığını, hazırlıksız yakalandıkları için zorlandıklarını ancak Türk toplumunun ve sanayisinin esnek olduğunu, kriz durumlarında hemen adapte olabildiğini ve çevik davranarak üstesinden gelebileceğini söyledi.

“YAŞAM ŞEKİLLERİ DEĞİŞİYOR”

Endüstride iş yapan herkesin dijital dönüşüme inanması, savunması ve bir an önce aksiyon alması gerektiğine vurgu yapan Dr. Halıcı, “Zihinsel iş gücüne geçiş süreci hızlanacak. Fiziksel oyun bitti, zihinsele geçiş başladı. Almanlar ‘Endüstri 4.0’, Japonlar fotoğrafın tamamına bakarak ‘Toplum 5.0’ dedi. İşin endüstri ve ekonomi boyutu tamam ama işsiz kalanlar ne olacak? Sadece sanayideki değişimle olmaz. Aynı zamanda topluma da yansımalarını düzenlemek gerekiyor”. dedi. 

Devrimlerin insanların yaşam şekillerini değiştirdiğini ifade eden Dr. Halıcı, salgın sürecinde telekonferanslar ve online seminerler gibi konuların ağırlık kazandığını ve insanların oturdukları yerden de çalışmalarını sürdürebildiklerini kaydetti.