Çağı yakalamak isteyen firmaların dijitalleşme sürecine hızla başlamaları gerekliliğini vurgulayan Okyanus Teknoloji CEO’su M. Rifat Ok, tüm süreçlerde dijitalleşmeyi benimseyen işletmelerin rekabet avantajı kazandığını kaydetti.

Ok, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye’de endüstriyel IoT alanında üretim yapan öncü ve güçlü referanslara sahip teknoloji şirketi olarak 2005 yılından beri dijital dönüşümün temelini oluşturan gerçek zamanlı kişi, ekipman ve ortam izleme alanlarında yazılım, donanım ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Endüstri 4.0 evresinin yapıtaşı olan endüstriyel IoT sistemleri ile üretim süreçlerinin yeniden şekillenmeye başladığını ve üretimin yanı sıra tüm süreçlerde dijitalleşmeyi benimseyen işletmelerin rekabet avantajı kazandığını söyleyebiliriz. Bu nedenle çağı yakalamak isteyen firmaların dijitalleşme sürecini bir an önce başlatmaları gerektiğini düşünüyoruz."

“İŞLETMELERİN VERİMLİLİKLERİNİ ÖLÇÜMLEMESİ GEREKİYOR”

Endüstriyel alanlarda karşımıza çıkan en büyük sorunların başında verimlilik kaybı geliyor. Ancak endüstriyel IoT çözümleri ile bu sorunun önüne geçmek mümkün. Küçük ya da büyük fark etmeden tüm işletmelerin endüstriyel alanlarda verimliliği ölçümlemesi gerekiyor. Bu sayede elde edilen analiz ve raporlamalarla geleceğe yönelik yatırım kararı almak mümkün. Kablosuz sistemler, yeni teknolojiler ve yazılımlarla birlikte fabrikalar artık daha ulaşılabilir bir konuma geliyor.

“VERİMLİLİK, HIZ ARTIŞI VE İŞ GÜVENLİĞİ SAĞLIYORUZ”

Okyanus Teknoloji olarak gerçek zamanlı izleme teknolojileri markamız Wipelot ile global şirketlerin ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu konumundaki firmaların dijitalleşen iş süreçlerinde verimlilik, hız artışı ve iş güvenliği sağlıyoruz. Wipelot ile işletmelerde çeşitli kaynaklardan gelen konum ve durum verilerini birleştiren ve karmaşık süreçlere sahip üretim endüstrisine büyük kolaylık sunuyoruz. Üretim operasyonlarını en iyi şekilde yürüterek kesintisiz üretime, enerji tasarrufuna, yüksek kaliteye ve karlılığa imkan tanıyoruz.