Okyanus Teknoloji, dijitalleşmenin temelini oluşturan Wipelot markası ile İstanbul’daki Yeşilköy WOW Kongre Merkezi’nde 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 2. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’ne katıldı. 

Endüstri 4.0 alanındaki son trendlere, gelişmelere rehberlik eden Zirve’de katılımcılarını ağırlayan Okyanus Teknoloji, gerçek zamanlı konum belirleme çözümü Wipelot ile üretim ve iş süreçlerinde yaşanan yüksek katma değere dikkat çekti ve farklı sektörlere sunduğu yüksek iş verimliliği, hız artışı ve iş güvenliği hakkında bilgiler paylaştı. 

“HER İHTİYACA YANIT VERİYORUZ”

Zirve kapsamında gerçekleştirilen “Otomotiv ve Beyaz Eşya Sektöründe Endüstri 4.0 Uygulamaları” konulu panelde konuşan Okyanus Teknoloji CEO’su Rifat Ok, Wipelot ile dijitalleşen iş süreçlerine kattıkları hız, verim ve güvenli iş ortamının yanı sıra geniş ürün ailesiyle de her ihtiyaca yanıt verdiklerini ifade etti.

Wipelot sisteminin iş süreçlerinin iyileştirilmesi, takibi, raporlaması ve verimlilik avantajlarıyla firmalara ekstra rekabet gücü kazandırdığını söyleyen Ok, sistem sayesinde birçok işletmenin tesisteki sıcaklık, nem, gaz değerlerinden ekipman, makina, demirbaş takibine, işletmede bölümlerde kalan adam/saat iş kalemi gibi pek çok sorunun yanıtının bulunabildiğini ifade etti.

Ok ayrıca, görünmeyeni görünür hale getiren Wipelot sistemleri ile işletmelerde enerji tasarrufuna ve ciro artışına da imkan sağladıklarını dile getirdi.

İŞ SÜREÇLERİNİ İYİLEŞTİREN VE HIZLANDIRAN TEKNOLOJİ

Ok, global şirketlerin ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu konumundaki şirketlerin dijitalleşen iş süreçlerine katkıda bulunan Wipelot’un otomotivden beyaz eşyaya, enerjiden gıdaya, sağlıktan kozmetik ve tekstil gibi sanayi kollarının yanı sıra madencilik, inşaat, havacılık, savunma sanayi gibi farklı sektörlere yüksek katma değer sunduğunu belirtti. 

Ok, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugünün ve geleceğin dijital fabrikalarında üretimin daha verimli bir şekilde planlanması ve süreçlerin iyileştirilmesi, işletmelerde ekipmanların izlenmesi, iş güvenliği için personellerin ve taşeronların takibi gibi kritik iş süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yönetilmesine imkan veren Wipelot, işletmelerdeki tüm varlıkların ve durumlarının görünürlüğünü sağlayarak dijitalleşme yolunda temel bir eksiği tamamlayan ekonomik ve kablosuz bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Ayrıca konum temelli süreçlerdeki olası zaman kayıplarını belirleyerek verimlilik artışı sağlıyor.”