Emre Makina Sanayi, dijital ikiz teknolojilerinde Dijitalis Yazılım ve Danışmanlık ile iş birliği gerçekleştirerek Almanya'ya ihracat gerçekleştirdi.

Makina imalatı yapan ve dünya geneline makina ihraç eden Emre Makina, yeni tasarladığı makinanın istendiği gibi çalışacağını Almanya'daki müşterierisine kanıtlamak amacıyla firmayla çalışmaya başladı.

SANAL DEVREYE ALMA İLE SAHADAN ÖNCE TAMAMLANDI

Makina tasarımını Emulate3D üzerinden simüle ederek Alman müşterisini hedeflenen kapasiteye ulaşacağına ikna etti.

Mekanik ve otomasyon problemleri tasarım aşamasında teşhis etti ve maliyetten tasarruf etti, sanal devreye alma (virtual commissioning) ile tüm testleri saha kurulumundan önce tamamlayarak yurt dışına minimum sayıda seyahat ederek makinayı hizmete aldı.

PANDEMİ KAYNAKLI SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELDİ

Böylece Almanya'daki bir ana sanayi firmasından özel bir makina siparişi alan Emre Makina, pandemi sürecindeki seyahat sıkıntılarının yanı sıra tasarım ve devreye alma gibi birçok süreçte üst seviyede titizlik ve sıfır hata ile sorunu çözmeyi başardı.

Ayrıca simülasyon sayesinde sanal ortamda bir araya gelen iki firmanın ekipleri birçok problemi çözdü.

Konuya ilişkin firmadan yapılan açıklamada, dijital ikiz teknolojilerinden makina imalatçılarının da faydalandığı ifade edilerek, "Bu vesileyle biz de ülkemizin makina ihracatına katkıda bulunduğumuz için mutlu olduk." denildi.