Dijital dönüşüm çalışmalarını, Petlas başta olmak üzere bünyelerindeki tüm fabrikalarında yürüttüklerini söyleyen AKO Grup Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, dijital dönüşümle verimlilik sağladıklarını ve istihdamlarını artırdıklarını belirtti.

Özürün, konuyla ilgili şunları söyledi: "Petlas, yenilikçi vizyonuyla dijital dönüşümü üretim ve iş geliştirmeye uygulayarak ilk başta Endüstri 4.0’ı işler hale getirme çalışmalarını başlattı. Yeni teknolojik çözümleri üretime, Ar-Ge’ye ve ürünün tüketiciye ulaşana dek tüm aşamalarına adapte etmeyi kısa sürede başardı. Ürün stok, sevk ve sipariş sistemlerinin yönetildiği CRM altyapısını bir süredir aktif olarak kullanarak üretimden son kullanıcıya kadar kusursuz bir üretim zinciri oluşturdu. Tüm iş akışlarını dijital altyapıyla sürekli izlenebilir hale getirme hedefiyle yürütülen çalışmalarda kısa sürede operasyonel yetkinlik düzeyine ulaşıldı. Dijital dönüşümle, Ar-Ge, üretim, stok takip ve satış aşamalarının tümünde özel CRM ve ERP yazılımlarıyla hız ve güvenirlik artışı sağlandı. Sadece üretim alanındaki verimlilik değil, müşterilerin beklentilerini ölçüp değerlendirmeden, bunu ürüne adapte etmeye, satış operasyonlarının verimliliğinden satış sonrası hizmetlerle müşteri memnuniyeti yaratmaya kadar tüm aşamalarda dijital dönüşüm, Petlas’ın dijital dönüşüm stratejisi içinde yer buluyor. Bu aşamaların her biri bir zincirin halkalarını oluşturuyor ve bu yapı verimliliği artırıyor." 

DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE ARTAN VERİMLİLİK VE İSTİHDAM

Özürün, sözlerini şöyle tamamladı: "Petlas’ta bir süredir yürütülen dijital dönüşüm çalışmalarını yeni yatırımlarında kuruluş aşamasından itibaren uygulayan AKO Grup, bünyesindeki Petlas, AKO Akü, AKO Jant ve AKO Lastik Kaplama fabrikalarında yenilenen dijital altyapıya göre işgücünü eğiterek verimlilik artışı sağlanıyor. Bu stratejiye göre büyümeye paralel, yeni oluşturulan takım, organizasyon ve üretim hatlarında yeni istihdam sağlanıyor. Böylece AKO Grup yıllardır sürdürdüğü istikrarlı büyümesine paralel işgücü ve istihdamı artırmaya devam ediyor."