Eaton’ın yeni XC300 modüler PLC’si, – özellikle XN300 I/O sistemi ve XV300 dokunmatik panel ile birlikte kombine edildiğinde, makina ve sistem üreticilerine aerodinamik ve modern otomasyon konseptlerini gerçekleştirmelerini sağlıyor. Yüksek performansa ve mükemmel haberleşme özelliklerine sahip olan modüler kontrolörün hızlı çevrim süreleri, makina için daha yüksek üretkenlik oranı sağlıyor. Çeşitli arayüzleri sayesinde kontrolör, geniş çapta bir uygulama yelpazesi için evrensel ve esnek bir veri düğüm noktası olarak oldukça uygundur. Entegre bir OPC sunucu, M2M (makinadan makinaya) iletişiminde standartlaştırılmış veri transferine izin verir, böylece otomasyon mimarisinde kesintisiz bir entegrasyona olanak sağlarken Endüstri 4.0.’a doğru basit bir yol da oluşturur.

ÜÇ FARKLI ETHERNET AĞININ ÇALIŞMASINA İZİN VERİR

Linux tabanlı sistem CODESYS 3 kullanarak programlanmış ve CANopen, easyNet ve Modbus RTU’dan EtherCAT, Modbus TCP, Ethernet/ IP yoluyla  OPC/Scada’ya yaygın olarak kullanılan pek çok arayüzü ve alan veriyolu protokolünü destekler. Modüler makinalar, ağa bağlı tesisler ve üretim konseptlerinde XC300, yüksek esnekliği sayesinde avantajlarını gösterir. Kontrolör, farklı ağ adreslerine dayanan üç farklı Ethernet ağının çalışmasına izin verir. Örneğin, bağımsız ağlar, mobil, M2M ve SCADA iletişimi için ayarlanabilir. Bu şekilde, güvenlik ve performans açısından ağla en uygun şekilde eşleşir. 

Kontrolör ayrıca dört I/O kanalı üzerinden kendi beslemesini sağlar. Entegre web sunucuları, akıllı telefon ve tablet cihazlarının ekranları için HTML5 özelliği ile CODESYS 3 görüntülemesini ve cihaz yönetimini destekler. Kurulu programlar ve kütüphaneler tüm XC ve XV cihazları için destek sağlar, böylece yeniden geliştirme süresi ve maliyetinden tasarruf edilir. Bu kurulu programlar ve kütüphaneler mikro SD kartı veya bir USB bellek kullanılarak seri üretim için diğer cihazlar üzerine hızlı ve kolay bir şekilde kopyalanabilir. Eaton yetki verilmemiş erişime karşı ekipmanları ve sistemleri korumak için mevcut iletişim ve güvenlik standartlarını uyguluyor. XC300 hem şifrelemeyle ilgili kimlik doğrulama mekanizmalarını (TLS/IPSec) hem de sertifikaya dayanan yetkilendirmeyi destekliyor. XC300 kontrolörü XN300 I/O sistemiyle birlikte, DIN rayı üzerine güvenli bir şekilde tutturulur. Bir XC300 32’ye kadar XN300 genişleme modülünü kontrol edebilir. Pratik kurulum konsepti ve takılabilir bağlantı seviyeleri en sert alanlardaki kurulumları bile basit hale getirir ve istasyonların ön montajını mümkün kılar. XC300, XN300 ve XV300 ürün gruplarıyla, Eaton mühendislere Endüstri 4.0 konseptlerini destekleyen ve müşterilerine katma değer ekleyen tutarlı ve gelecekteki muhtemel değişikliklerden etkilenmeyen otomasyon mimarisini tasarlama imkanı sunuyor. XV300 paneli yüksek çözünürlüklü kapasitif dokunmatik ekranıyla HMI görselleştirmesini kullanırken XC300 ve XN300 uzak I/O sistemi ise kompakt, alandan tasarruf sağlayan bir üniteyi ortaya çıkarır.

Eaton’ın görselleştirme yazılımı Galileo ve XN300 Assist yazılımı aracı CODESYS programlama yazılımıyla birlikte, mevcut ve yeni otomasyon sistemlerini destekler ve projelerin hızlı ve kolay uygulanmasını sağlar.