Dassault Systèmesdijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi MEXT ile teknolojik ortaklık kurduğunu duyurdu. 

3DEXPERIENCE İLE PORTFÖYE SAHİP OLACAK VE ÇÖZÜMLERİ UYGULAYABİLECEK

Söz konusu ortaklık doğrultusunda Dassault Systèmes ve MEXT, “Üretimde Dijital İkiz” ve “İleri Planlama ve Çizelgeleme” kullanım senaryoları alanlarında iş birliği gerçekleştirecek. Bu sayede  Türkiye ihracatının yüzde 40'ına imza atan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) 260 küresel ve yerel üyesi, Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformu aracılığıyla inovasyon için gerekli olan know-how'a toplu halde erişim sağlayabilecek ve çözümleri uygulayabilecek.

Sendika üyeleri, çevik ve verimli üretim için endüstrinin önde gelen iş birlikçi 3D sanal ortamlar portföyüne sahip olacak.

"ORTAKLIKLA, ÇÖZÜMLERİMİZ TÜRK SANAYİSİNE ENTEGRE EDİLECEK"

Dassault Systèmes Ülke Müdürü Elif Gürdal iş birliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede, kurulan ortaklık sayesinde 3DEXPERIENCE platformunun ve uygulamalarının güncel çözümlerinin Türk endüstrisine entegrasonunun mümkün hale geleceğini kaydetti.

Türkiye’deki üreticilerinin dijital dönüşüm yolculuklarının hızlanmasını desteklemek adına tüm sektörel bilgilerini üye firmalar ve mühendislerle paylaşmak için iş birliği fırsatları oluşturacaklarını dile getiren Gürdal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"GELECEK SANAL DÜNYADAN FAYDALANAN KURULUŞLARIN OLACAK"

"MESS üyelerinin inovasyonun, öğrenmenin ve üretimin sınırlarını zorlamalarına yardımcı olacak sanal teknolojileri tanıtacağız. 3DEXPERIENCE platformu, iş birlikçi ve etkileşimli tek bir sanal ortamda tüm iş etkinliklerinin ve ekosistemin bütünsel ve gerçek zamanlı görünümünü sağlayacak. Gelecek, iş gücünü bilgi ve know-how ile güçlendirmek için sanal dünyadan yararlanan kuruluşlara ait olacak." şeklinde konuştu.

"İŞ FAALİYETLERİNİN GERÇEK ZAMANLI GÖRÜNÜMÜNE SAHİP OLACAKLAR"

İş birliğiyle ilgili görüşlerini paylaşan MESS Teknoloji Merkezi Grup Direktörü Efe Erdem ise, şu değerlendirmelerde bulundu:

BPM VE ERP ENTEGRASYONU YENİ TRENDLER ARASINDA BPM VE ERP ENTEGRASYONU YENİ TRENDLER ARASINDA

"MEXT olarak Türk sanayisinin dijital dönüşümü gerçek bir üretim ortamında deneyimlemesini sağlıyoruz. Bunu hızlandırmak, gelişmiş teknolojilerle daha verimli üretim sağlamak ve küresel rekabet avantajı elde etmek için Dassault Systèmes’le teknolojik ortaklık kurduk. İş birliğimiz sayesinde 3DEXPERIENCE platformu; ekosistemimiz içerisinde yer alan iş ortaklarımızın, MESS üyelerimizin ve Türkiye sanayimizden hizmet verdiğimiz işletmelerin iş birliğine dayalı ve etkileşimli tek bir sanal ortamda iş faaliyetlerinin bütünsel ve gerçek zamanlı bir görünümüne sahip olmalarına olanak tanıyacak. Tüm bunlar “Üretimde Dijital İkiz” ve “İleri Planlama ve Çizelgeleme (APS)” çözümleri gibi Dassault Systèmes teknolojilerinin uygulanmasıyla mümkün hale gelecek. 3DEXPERIENCE platformu için Dassault Systèmes ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz ve yeni iş birliği fırsatları üzerinde çalışmayı sürdüreceğiz."

İŞ BİRLİĞİ KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?           

MEXT ekibi, “Üretimde Dijital İkiz” kullanım senaryosunun ilk adımı olarak ürün, kaynaklar (hatlar, robotlar, AGV’ler (Automatic Guided Vehicles) vb.) ve süreçlerin metinsel bilgilerinin 3D verilerini hazırlayacak.

Dassault Systèmes bu verileri kullanarak, aralıklı üretim hatlarının sanal ikizini ve kullanım durumlarına dayalı "what-if" yani varsayım simülasyon senaryolarını tasarlayacak. Ardından, 3DEXPERIENCE platformu, üretim süreçlerindeki olası değişikliklerin, gerçek hayata herhangi bir maliyet yansıtmadan önceden tanımlanmış Temel Performans Göstergeleri’nin (Key Performance Indicator – KPI)  sonucunu nasıl etkileyeceğini göstermek için sanal bir ortam sağlayacak. Böylece, MESS üyeleri yerleşim tasarımında gerçek fabrikanın sanal ikizini deneyimleyecek ve üretim sahasında sürekli iyileştirme projelerini desteklemek için çok etkili bir araç edinmiş olacak.

MEXT'te MESS üyeleri, çevik üretime yardımcı olan firmanın “İleri Planlama ve Çizelgeleme (APS)” çözümlerini deneyimleme fırsatına da sahip olacaklar. APS çözümleri, üreticilerin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarının net bir resmini çıkararak malzeme kaynaklı kısıtlamaları önceden tahmin etmelerine olanak tanıyor.