Dassault Systèmes ve Capgemini, gerek akıllı ürün ve sistemler için akıllı operasyonlar ve yeni yetenekler sağlayacak, gerekse akıllı destek ve hizmetlerin etrafındaki zorlukların incelenmesine yardımcı olacak bir iş birliği başlattıklarını açıkladı.

İŞ YAPMA BİÇİMLERİNİ YENİDEN TASARLAMAK GEREKİYOR

Capgemini'nin derinlemesine sektör bilgisi, teknolojisi ve veri deneyimini Dassault Systèmes'in son teknoloji 3DEXPERIENCE platformuyla biraraya getiren ortaklığın, endüstrinin geleceğinin akıllı teknolojilere dayandığı fikrine ve müşterilerin akıllı dönüşüm yolculuklarının tüm mertebelerinde destek vermeyi hedeflediği belirtildi.

Ortaklıkla ilgili yapılan açıklamada, işletmelerin rekabet avantajı sağlamak adına proaktif olup dijital dönüşüm yolculuklarında sıradaki adımları atmanın yanında, daha fazla müşteri odaklı olmak için sundukları ürünleri, bunları üretme ve iş yapma biçimlerini yeniden düşünmeleri ve tasarlamaları gerektiği ifade edildi.

KRİTİK ALANLARDAKİ YENİ YETENEKLERLE PERFORMANSLARINI ARTIRACAK

İki firma, müşterilerinin dönüşüm yolculukları süresince iş değerlerini gerçekleştirmelerini desteklemek için, elinde olan kaynakları aynı potada bir araya getirmeyi ve söz konusu süreci kritik alanlardaki yeni yeteneklerle destekleyerek performanslarını artırmayı amaçladığı öğrenildi.

Kritik alanlar şöyle sıralandı:

  • Dijital Mühendislik Yaşam Döngüsü Yönetimi (DELM): En yeni bütünsel simülasyon ve dijital ikiz teknolojilerinden birini kullanan, geleneksel Ürün Yaşam Döngüsü Yönetiminin (PLM) gelecek odaklı bir uzantısıdır.
  • Model Tabanlı Sistem Mühendisliği (MBSE): Geliştirilmiş iş birliği sağlayan bir sistemin tüm yaşam döngüsü boyunca modeller aracılığıyla çok disiplinli iş birliğini desteklemektedir.
  • Üretim Operasyonları Yönetimi (MOM): Kuruluş çapında bir kayıt sistemi oluşturmaya yardımcı olmakta ve bilgi akışlarını düzenlemektedir.
  • Gelişmiş Analitik (ADA): İnovasyon için mühendislik kapasitesini kullanılabilir hale getirmeye, "yap-veya-satın al" sürecindeki kararları iyileştirmeye, teklif yanıt sürelerini hızlandırmaya ve kurumsal satın alma gücünden daha iyi yararlanmaya yardımcı olmaktadır.
  • Gelişmiş Planlama ve Çizelgeleme (APS): Müşterilerin doğru kaynağa, doğru miktara, doğru zamanda sahip olabilmesi için karmaşık lojistik ve işgücü zorluklarını ele alacak bir dizi araçla donatmaktadır.

 İş birliğiyle geliştirilecek birleşik yeteneklerin, her iki şirketin yeni endüstrileri şekillendirmek amacıyla topyekün bir hizmet seti sağlamasına imkan vereceği ifade edildi.

"UZMANLIĞIMIZIN GETİRECEKLERİNİ GÖSTERMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Gerçekleştirdikleri iş birlikleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dassault Systèmes Endüstri ve Pazarlama, Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Florence Verzelen, "Geçen yıl şirketlerimiz arasındaki stratejik uyum düzeyini yükseltmek için Capgemini ile yakın bir şekilde çalıştık. Birçok endüstride değer temelli başarılı dönüşümün test edilmiş bu performans sicilini müşterilerimize sunmaktan heyecan duyuyoruz ve gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık ile uzmanlığımızın sektöre neler getirebileceğini göstermeyi dört gözle bekliyoruz." diye konuştu.

"VERİDEN TAM ANLAMIYLA YARARLANMALARINI SAĞLIYORUZ"

Firmalarının dijital dönüşümü ve derin sektör deneyimini Dassault Systèmes'in veri merkezli platformu ve yazılım ürünleri portföyüyle birleştirdiklerini kaydeden Capgemini Invent birimi Akıllı Endüstri Genel Müdürü Roshan Gya ise, şöyle konuştu:

"Bu ortaklıkla müşterilerimizin pazara çıkış sürelerini hızlandırıyor, operasyon performanslarını optimize ediyor ve devasa veri potansiyelinden tam anlamıyla faydalanmalarına yardımcı oluyoruz. Bu süreçte ise, yeni hizmetler ve veriden gelir akışı oluşturma etrafında kurulu yeni iş modelleri de yaratıyoruz."