Endüstri 4.0 ile gelen yeni teknoloji ve üretim anlayışı, maliyetlerin aşağı çekilmesi, daha verimli üretim, daha hızlı ve esnek tepki verme, zamanında üretim-teslimat, enerji tasarrufu ve kaynak kullanımını minimize etmek gibi pek çok çözüm sunuyor. Endüstri 4.0’ı, geçmiş ve geleceği konuştuğumuz IAS Genel Müdürü İlker Er, yeni endüstri devrimi ile gelişen akıllı robot, arttırılmış gerçeklik, büyük veri analizi, entegre yazılım, nesnelerin interneti, bulut ve yapay zeka gibi kavramlara çok yakında yenilerinin ekleneceğini söylüyor. Yeni endüstri devrimi ile ilgili yaptıkları çalışmaları da aktaran IAS Genel Müdürü Er, “Sürdürülebilir olmak ve büyümek isteyen firmaların gelişmelere ayak uydurması, teknolojiyi iyi takip etmesi ve kendilerini bu konuda eğitebilmesi gerekir. Geleceğin getireceği yenilikleri öngörebilecek bir vizyona sahip olmak çok önemli. Bu anlamda Endüstri 4.0’a en hazır yazılım firmasının IAS olduğunu söyleyebilirim. Endüstri 4.0’ın en önemli kavramlarından biri internet. ERP çözümümüz caniasERP, tüm fonksiyonları ile internet üzerinden çalışan ilk yazılımlardan biri. 2000’li yılların başında sahip olduğumuz bu yenilikçi vizyon, şüphesiz Endüstri 4.0 konusunda da geçerli” diye anlatıyor.

IAS'NİN ÇÖZÜM VE HİZMETLERİNİ ANLATIR MISINIZ?&

Yerli yazılım firması IAS olarak dünya çapında 800'den fazla müşteri, 30 binden fazla kullanıcı ve 50’den fazla iş ortağıyla 31 ülkede 15 dilde hizmet veriyoruz. Yaklaşık 30 yıllık tecrübemiz ile hem yurtiçi hem de yurtdışı operasyonlarımızda ön gördüğümüz büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için, her geçen gün yatırımlarımızı arttırarak, yolumuza devam ediyoruz. Sektörlere özel çözümlerimiz ile işletmelerin işini kolaylaştıracak, kurulum maliyetlerini düşürecek yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Yerli bir yazılım firması olarak Endüstri 4.0 konusunda da öncü bir ERP programı üretme hedefini seçtik ve bu konu ile ilgili geliştirmelerimizi caniasERP içerisinde her modül için uyguladık.

Ürünümüzün Web-Client versiyonu ile caniasERP yazılım dili olan TROIA kullanılarak geliştirilmiş tüm çözümlerimizi browser özelliği olan her cihazda müşterilerimizle buluşturacağız. Son dönemde yapay zeka üzerine de Ar-Ge faaliyetlerimizi başlatırken, yurt dışındaki yatırımlarımıza da aynı şekilde hız verdik. Güney Kore pazarına hızlı bir giriş yaptık. Çin’de de paralel olarak aktivitelerimiz olacak. Brezilya pazarı için çalışmalarımız devam ediyor. Almanya’da şu anda üç ofisimiz bulunuyor ve buradan Avrupa’daki birçok ülkeye hizmet veriyoruz. Türkiye’deki Ar-Ge faaliyetlerine ve Uzak Asya müşterilerimize destek Hindistan’daki ofisimizle destek veriyoruz, dolayısıyla Hindistan pazarında aktif rol alıyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ofisimiz de aynı şekilde operasyonları destekliyor. Dünyadaki partner ağımızı, daha kaliteli hizmet adına hızlı biçimde arttırıyoruz.

ENDÜSTRİ 4.0 KAVRAMI NE TÜR YENİLİKLERİ İÇİNDE BARINDIRIYOR?

Endüstri 4.0, bildiğimiz üretim ve iş yapış biçimlerimizde sorun olarak değerlendirilen bir çok kavrama çözüm üretiyor. Maliyetlerin aşağı çekilmesi, daha verimli üretim, daha hızlı ve esnek tepki verebilmek, zamanında üretim-teslimat, enerji tasarrufu ve kaynak kullanımını minimize etmek Endüstri 4.0 ile gelişen çözümlerle mümkün hale geldi. Endüstride yaşanan sorunlara çözüm üretirken kullanabileceğimiz bazı Endüstri 4.0 kavramlarını; akıllı robotlar, arttırılmış gerçeklik, büyük veri analizi, entegre yazılımlar, nesnelerin interneti, bulut ve yapay zeka uygulamaları olarak özetleyebiliriz. Günümüzde bilgi ve teknolojinin üretim hızını düşündüğümüzde yakın gelecekte yeni Endüstri 4.0 kavramları ile karşılaşacağımızı söyleyebiliriz.