BrandIT Mühendislik Yazılım Genel Müdürü Özgür Aslan, 3. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde Endüstri 4.0 kavramının kapsayıcı çözümlerini ziyaretçileriyle buluşturacaklarını söyledi.

NELERE ODAKLANACAK, NELER SERGİLEYECEK?

Zirve’de sunacakları çözümlerle ilgili açıklamalarda bulunan BrandIT Mühendislik Yazılım Genel Müdürü Özgür Aslan, “5 yıldır IoT, AR ve CAD partneri olduğumuz PTC firmasının dünya çapındaki yatırımlarını ve yeni ürünlerini sunma imkanımız olacak. Sektöründe lider Endüstriyel IoT platformu Thingworx’ün gelişmiş analitik çözümleri, yine lider AR platformu olan Vuforia’nın yeni geliştirilen Chalk, Expert Capture ve Instruct ürünlerinin ziyaretçilerimizin ilgi odağı olacağını düşünüyoruz. Bunun yanında yine IoT partneri olduğumuz Rockwell Automation’ın PTC tarafından desteklenen FactoryTalk InnovationSuite ürünü, endüstriyel operasyonlara uç-kurumsal analitik, makina öğrenimi, endüstriyel nesnelerin interneti (IIoT) ve artırılmış gerçeklik (AR) getiren kapsamlı bir portföydür. Özellikle otomasyon altyapısı gelişmiş olan müşterilerimizin ilgi göstereceğini düşündüğümüz bir ürün” dedi. 

“DİJİTAL OLGUNLUK ENDEKSİ HAZIRLADIK”

Yılın ilk yarısını değerlendirerek 2. yarısı için gündemleri hakkında bilgiler veren Aslan, “2021 yılının ilk yarısı beklediğimiz gibi durağan geçti. Potansiyel müşterimiz olan üreticiler ve makina imalatçıları sadece acil yatırımlar için ayırdıkları bütçelerini kullandılar. İkinci yarıda firmalar daha çok yeni teknolojileri deneme ve yaratacağı değerleri hesaplayabilmeye odaklandılar. Bunun sonucunda da 2022 yılı yatırımları için bütçe oluşturma çalışmaları hızlandı. Biz de bu durağanlıktan faydalanmak adına, endüstriyel dijitalleşme projeleri için danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunabilmek adına yeteneklerimizi geliştirdik. "Akıllı Fabrikalar" portalı ile çalışarak bir Dijital Olgunluk Endeksi hazırladık. Firmalar,bu portaldaki kısa testi cevaplayarak Endüstri 4.0 teknolojileri seviyelerini ölçme ve yol haritası oluşturma konularında rapor alabiliyorlar. Daha sonra isterlerse daha detaylı bir rapor için ziyaretlerine gidip karşılıklı çalışıyoruz” dedi.

“ÖZLENEN KAVUŞMA”

Aslan, Zirve’den beklentilerini ise şöyle özetledi:

“Zirve, 2 yıldır bir araya gelemeyen endüstriyel teknoloji firmaları ve kullanıcıları için özlenen bir kavuşma olacak. Bu süre içinde dünyadaki gelişmeleri ve uç teknolojilere sahip ürün ve hizmetlerimizi sunma imkanına kavuşmak bizim için de heyecan verici olacak. Umarım herkesin keyif aldığı ve başarılı bir etkinlik olur.”