Endüstriyel ürün ve güç aktarım organları markaları konusunda Türk sanayisinin ihtiyaçlarına çözüm sunan Silkar Endaş, geniş ürün yelpazesiyle ve 60’ı aşkın distribütörüyle çalışmalarına devam ediyor. Satış organizasyonunun önemli bir parçası olan bayileriyle iş birliğini artırmak ve birlikte güzel zaman geçirmek için Antalya’da iki gün süren bir organizasyona imza atan Silkar Endaş, hem dinlenme hem de yılın stresini atma fırsatı da buldular. Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Silkar Endaş Yönetim Kurulu Üyesi Tuğrul Silahtaroğlu, 2018 yılında bayilik kanallarında yaşanan gelişmeleri paylaşarak başarılı geçen bir yıl için tüm yetkili satıcılara teşekkür etti. 

“YENİ BİR YAPILANMA İLE SENEYE BAŞLADIK”

2018 yılının genel bir değerlendirmesini ve yeni dönem hedefleri ile ilgili açıklama yapan Endaş Yönetim Kurulu Üyesi Tuğrul Silahtaroğlu, bu sene itibariyle Silkar ve Endaş markası olarak yeni bir yapılanma içerisine girdiklerini ve iki firmayı tek bir çatı altında topladıklarını söyledi. Bu yapılanma ile birlikte yollarına daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini belirten Silahtaroğlu, konuyla ilgili açıklamasını şu sözlerle paylaştı: “2019 yılı itibariyle Silkar Endaş olarak yeni bir yapılanma içerisine girdik. İki firma olarak bundan böyle farklı bir unvanla ve farklı bir yapılanmayla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

“YENİ ŞUBEMİZİ GEBZE’DE AÇTIK” 

Silkar Endaş olarak yatırımlarına devam ettiklerine dikkat çeken Silahtaroğlu, 2019 yılının ilk çeyreğinde Gebze şubesini açtıklarını ve lojistik merkezini ise bu lokasyona taşıdıklarını belirtti. Bu yatırımla birlikte tüm sevkiyat kanalını Gebze’de konumlandırdıklarını belirten Silahtaroğlu, daha güçlü bir marka konumlandırması ve ihtiyaçların giderilmesi amacı ile yatırımlarına devam edeceklerinin de altını çizdi. 

“HEDEFİMİZ, DİSTRÜBTÖRLÜK YAPIMIZI GÜÇLENDİRMEK” 

Silkar Endaş olarak hedeflerinin distribütörlük yapısını güçlendirmek olduğunu söyleyen Silahtaroğlu, konuyla ilgili açıklamayı şu sözlerle paylaştı: “Silkar Endaş olarak hem teknik servis ağımızın güçlü olmasını hem sektörün taleplerinin doğru belirlenmesi hem de ürünlerde farklılık yaratarak pazarda bir adım daha öne geçmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflerimize ulaşabilmemiz içinde distribütörlük yapımızın güçlü olması gerektiğini biliyoruz. Bu sebeple 2019 yılında bir ilke imza atarak “Bölge Distribütörlüğü” kavramı adı altında bir uygulamaya geçtik. Bundan sonra bizlerle uzun yıllardan beri çalışan ve o bağlılığı gösteren firmalar için bu uygulamayı artırmayı planlıyoruz. 2019 yılının ilk bölge distribütörü uygulamasına başladık ve şubeleşme sürecimizi önemli bölgelerde tamamladık. Eksikliğini hissettiğimiz bölgelerde daha hakim olabilmek içinse bölge distribütörlüğü kanalımızla ilerleyeceğiz.” dedi.   

"SİLKAR ENDAŞ BAYİ TOPLANTILARI BİRLİKTELİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR" 

Bayi toplantısının ikinci bölümünde söz alan Silkar Ekipman A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Emirhan Silahtaroğlu, konuşmasına: “Her yıl düzenlediğimiz Endaş Silkar Bayi Toplantısı organizasyonu sayesinde sizlerle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyuz ve bu buluşmaların bizim için çok değerli olduğunu biliyoruz.” sözleriyle başladı. Otomotiv ve yedek parça sektöründeki gelişmelere değinen Silahtaroğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Otomotiv ve yedek parça alanındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sanayi sektörünün yaşadığı benzer sorunlar otomotiv ve yedek parça sektörünü de etkiledi. Taşeron sisteminin inşaat sektörüne etkileri ve kurlardaki hızlı değişimleri öngörerek tedbirlerimizi aldık. 2019 yılı boyunca da yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz ve büyüme hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için istikrarlı adımlar atacağız.” dedi.  2019 yılında da LUK, FAG, INA, MAHLE, Kolbenschmidt, Corteco, Victor Reinz, FTE, Optibett, PIX, Brembo, KYB, NRF, Nissens, Simrit, Nols ve NSK markaları ile çalışmaya devam edeceklerini ve yeni ürünleri sektöre sunacaklarını belirten Emirhan Silahtaroğlu, kendi markaları olan Seguro hakkında da bilgiler verdi: “Bizi çok mutlu eden Seguro markamız, ne kadar sağlam adımlarla ilerlediğimizin de önemli bir göstergesi oldu. Seguro markası ile ilk başta ağır vasıta sektörüne hitap ederek filtre ve rulman ürünlerini sektöre sunduk. Bugün ise rulman, filtre, şanzıman, yağlama, kaporta, fren sistemi, elektrik sistemi ve aks sistemi gibi daha geniş bir ürün grubuyla çözümler sunuyoruz.  Biz henüz bir üretici değiliz ancak umuyoruz ki o yöne doğru ilerleyeceğiz.”