Tozlu çalışma koşulları ve ağır yükler nedeniyle çimento sektörü, aşınmanın çok fazla olduğu bir üretim hattına sahiptir. Ağır iş koşullarına sahip olan çimento sektöründe kullanılan makinaların bakımları hem arıza hem güvenlik hem de arıza kaynaklı duruşları engelleme açısından önem kazanır. Güç aktarım ürünlerinin dayanıklılığını artırarak ömrünü uzatmak, tesis verimliliğini önemli oranda artırır. 
Güç aktarım ürün arızalarının ve hasarlarının büyük bir kısmı, ürünlerin yanlış kullanılmasından ve bakımlarının iyi bir şekilde yapılmamasından meydana gelir. ENDAŞ AKADEMİ bu durum sebebiyle çimento fabrikalarındaki teknik personeli, doğru ürün kullanımı konusunda bilgilendirici ve ücretsiz eğitimler veriyor.

ÇİMENTO SEKTÖRÜNE YÖNELİK ÜCRETSİZ GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ

Firmaların teknisyen, mühendis, ustabaşı gibi teknik personelini, güç aktarım ürün kullanımı konusunda uygulamalı eğitimlerle bilgilendiren ENDAŞ AKADEMİ’nin tecrübeli uzman kadrosu, çimento sektörüne yönelik verdiği uygulamalı eğitimlerle; kullanıcıların tüm sorunlarına cevap vermede ve fabrikaların özel sorunlarına çözüm bulma noktasında da katkı sağlıyor.

ENDAŞ AKADEMİ ücretsiz güç aktarım eğitimleri
-    Rulman tiplerinin tanıtımı
-    Rulman teknolojisindeki son gelişmeler
-    Montaj demontaj yöntemleri ve ekipmanları
-    Rulman yağlama teknikleri
-    Rulman hasarlarını önleme yöntemleri
-    Zincir bakımı ana başlıkları
-    Kayış saklama depolama yöntemleri kapsamında devam ediyor.

SİLKAR ENDAŞ, uzman ekibi ile INA, FAG, NSK, KG, MGM, HRB ve GBM gibi farklı segmentteki rulman markalarının, rulman ömrünü etkileyen sızdırmazlık, yağlama, sökme-takma ve güç aktarım; kayış, zincir, kasnak ve kaplin gibi ürün gruplarında SIMRIT, OKS, FENIX, NAK, MEGADYNE, REXNORD, OPTIBELT markalarının en köklü ve uzman distribütörü olarak, 50 yıldan fazla zamandır rulman satışı ve eğitimini eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor. 

Türkiye’nin çeşitli illerinden verimliliklerini artırmak isteyen çimento firmaları, güç aktarım sistemlerinin kullanımı ve bakım konularında ENDAŞ AKADEMİ’nin gerçekleştirdiği eğitimlerden yararlanabilir.

http://www.endas.com/Academy/Turkish