İSTANBUL (AA)- Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, sektörde odak noktalarını belirlediklerini ve bu kapsamda doğal gaz dağıtımı ile rüzgar enerjisi sektöründen çıkmaya karar verdiklerini belirterek, "Gaz dağıtım şirketlerimiz için yerli ve yabancı 12'nin üzerinde talip var. Bu taliplerin yarısı yerli, yarısı yabancı. Rüzgar enerjisi şirketlerine ise 10 talip var, bunların da üçte biri yabancı. Rüzgar enerjisi şirketlerine talip olanlar arasında yabancı fon şirketleri de var." dedi.

Ak, Trakya Gaz Dağıtım AŞ, Gazdaş Gaziantep Doğalgaz Dağıtım AŞ ile Rotor Elektrik Üretim AŞ ve Zorlu Rüzgar Enerjisi Üretim AŞ'nin satış sürecine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Şirket olarak büyümeyi ve daha fazla yatırım yapmayı hedeflediklerini ifade eden Ak, bazen yatırım yerine tasarrufun da faydalı olabileceğini ve bu kapsamda bu dönemi odak noktalarını yeniden belirleme dönemi olarak kullanmayı tercih ettiklerini söyledi.

İLK TEKLİFLER KASIM SONUNDA ALINACAK

Ak, ABD ile ilişkilerdeki yumuşama ve dolar kurundaki gevşemeyle yabancıların tekrar Türkiye ile ilgilenmeye başladığı bir döneme girildiğine işaret etti.

Bu kapsamda piyasanın açıldığını ve satışa çıkardıkları şirketlere de taliplerin arttığını anlatan Ak, şunları kaydetti:

"Gaz dağıtım şirketlerimiz için yerli ve yabancı 12'nin üzerinde talip var. Bu taliplerin yarısı yerli, yarısı yabancı. Rüzgar enerjisi şirketlerine ise 10 talip var, bunların da üçte biri yabancı. Gaz ve rüzgar enerjisi şirketleri için talip olan şirketlerin biri hariç hepsi farklı şirketler. Rüzgar enerjisi şirketlerine talip olanlar arasında yabancı fon şirketleri de var. Kasım sonunda ilk teklifleri alacağız. Buna göre en iyi üçer teklifi seçeceğiz ve bir sonraki adıma geçeceğiz. Daha sonra da son teklifleri alıp satış sürecine gireceğiz. 2019 Mart'ta bu satışların kapanacağını düşünüyorum.