ANKARA (AA) - Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY, yenilenebilir enerjide, jeopolitik belirsizliklerle, önde gelen ülkelerin teknolojik dönüşüm yatırımlarında ihtiyatlı davrandığını açıkladı.

ÇİN VE ABD’NİN YENİLENEBİLİR LİDERLİĞİ

Global düzeyde, 40 ülkenin yenilenebilir enerji yatırımlarının sıralandığı ve yılda iki kez açıklanan enerji yatırımında Çin ve ABD'nin başı çektiği bildirildi.

Ülke Çekiciliği Endeksi'ni top 10’unda önemli bir değişiklik yaşanmazken, dünyada yenilenebilir enerjinin önde gelen ülkeleri jeopolitik belirsizlik ve teknolojik dönüşümler, ihtiyattan yavaşlamış durumda.

TEMİZ ENERJİ YATIRIMLARI NE DURUMDA?

EY Türkiye Enerji Sektör Lideri Erkan Baykuş, küresel politika belirsizlikleri ve ülkelerdeki siyasi iktidarların temiz enerji ödenek ve desteğinde kesintilere gittiğini, bu durumun, yenilenebilir enerji yatırımlarını kötü yönde etkilediğini söyledi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ, TİCARET SAVAŞINI BİTİRİR

Yaşanan tablonun, kısa vadede yenilenebilir enerji fiyatlarında hızlı bir rekabet ve şirket birleşmelerine neden olacağı tespitini yapan,
Baykuş, yenilenebilir enerjide uzun vadeden bakıldığında ise ısıtma ve ulaşım branşlarında enerji taleplerinin arttığına işaret ederek, "Bu tablo, küresel ticaret savaşlarını, anlaşmazlıkları bir tarafa bırakıp, devletlerin bu konuya odaklanmalarını sağlayacaktır." dedi.