Alanında sunduğu yenilik, hizmet ve kâr oranı yüksek yatırım çalışmaları ile lisanssız segmentin lider ve öncü markası LEITWIND, şimdilerde LTW90 1 MW’lık rüzgar türbinini pazara sunuyor.

Markanın en çok satışı gerçekleşen modeli LTW80 1MW’lık modelini baz alan ürün, düşük rüzgarlı alanlar için özel olarak geliştirilmiş bir rüzgar türbinidir. 90 metreye kadar yükseltilmiş kanat (rotor) çapına sahip LTW90 1 MW, kanıtlanmış “direct-drive” teknolojisinin kolaylıklarına ve düşük rüzgar koşullarında yüksek verime sahip. Türkiye lisanssız pazarı için uygunluğu bulunan LTW90 1MW, kategorisinin öncü ürünü aynı zamanda tip belgesi de ülkemiz pazarı için hazırlandı.

Peki, LEITWIND’in diğer özellikleri nelerdir? 80, 86 ve en son 90 metrekarelik kanat (rotor) çaplarıyla daha fazla süpürme alanı ve rüzgar hızına bağlı olarak aynı türdeki türbinlerden %30 - %50 arasında daha fazla enerji üretim kapasitesi mevcuttur. Bu da müşteriler için başlangıç yatırımının geri ödemesinden sonra daha fazla enerji üretimi ve yüksek kâr demek oluyor. Türkiye pazarında günümüze kadar lisanssız elektrik üretimine ilişkin yönetmelik doğrultusunda pek çok proje yapan Leitwind, en son Çorum Belediyesi’nin 4 adet LTW 80/1.0 MW türbinlerini devreye alarak senede 16.000.000 kW enerji üretimi sağlamayı hedefliyor.

LEITWIND NEDİR?

Leitwind; teleferiklerde, kar traktörlerinde, paletli taşıtlarda, kentsel ulaşımda, rüzgar türbinlerinde ve yapay kar makineleri alanlarında uzmanlaşmış, aynı zamanda teknolojik olarak yenilikçi şirketler grubu olan HTI’ın (Yüksek Teknoloji Endüstrileri) bünyesinde yer almaktadır.

İtalya, Avusturya, Fransa, Slovakya, İsveç, ABD, Kanada, Hindistan ve Çin’deki üretim alanları bulunan firmanın ülkemizde de şubeleri bulunmaktadır. 100’e yakın uluslararası alanda satış ve servis noktaları olan Leitwind , tüm dünyada hem güvenilir hem kaliteli hizmet sunuyor.