WAGO’nun sunduğu smartDATA Engineering, tüketicilerin aklındaki ürünü tasarlıyor, listeliyor ve ulaştırma sürecini gerçekleştiriyor. Bu sistem sayesinde üretim ve tedarik sürecini zaman ve maliyet kaybı yaşatmadan sonuçlandırılmasına yardımcı oluyor. WAGO markası da smartDATA Engineering’i testten devreye alma işlemine kadar kullanıcının ihtiyacına çözüm sunan bir sistemler olarak sunuyor. Tüm bu süreç, çağımızın gereği olan dijitalleşme vasıtasıyla gerçekleşiyor. Sistemin dijitalleşme süreci içinde kullandığı farklı kontrol noktaları, güvenilirliği yüksek ve kaliteli sonuçlar almamızı sağlıyor.

SÜREÇ 6 ADIMDAN OLUŞUYOR 

Wago’nun sunduğu bu sistemin süreci; planlama, proje mühendisliği, dizayn, sipariş, malzeme üretimi ve üretim ile teslimat olmak üzere tam 6 adımdan oluşuyor. 
•    Planlama: Elektriksel ve mekaniksel planlamadan teslimata kadar geçen tüm süreç içerisinde zaman tasarruflu çözümler sunuluyor. Projeler; CAE yazılımı veya WAGO e! COCKPIT üzerinden planlanıyor. Veriler ise doğrudan smartDESIGNER çevrimiçi ürün yapılandırıcısına aktarılıyor.
•    Proje Mühendisliği: WAGO’nun elektrikli ara bağlantı ve otomasyon bileşenlerinin 3D konfigürasyonunu sağlıyor. Bunlar arasında TOPJOB® S ray klemensleri, WAGO 750 I/O sistemi-modülleri, arabirim ürünler ve aksesuarları bulunuyor. 
•    Dizayn: 2D veya 3D verilerinin tarafsız bir CAD formatında veya kullanıcının CAD sistem formatında, çevrimiçi portal aracılığıyla bu gereksinimleri karşılayan veriler sağlar. Geometri verilerine ek olarak, teknik ve ticari ürün verileri CAD hedef sistemine veya PLM / ERP yazılımına da aktarılıyor.
•    Sipariş: Yapılandırılmış ürünleri sipariş ederek, depolama ve montaj maliyetlerinizi, münferit bileşenlerin belirlenmesine kıyasla en aza indirgemek için kullanılıyor. 
•    Malzeme Üretimi: Otomatik öğe oluşturma için smartDESIGNER, Ürün Yaşam Döngüsü Yönetim Sistemine veri sağlıyor. 
•    Üretim ve Teslimat: WAGO, smartDATA sistemi ile mümkün olan en kişiselleştirilmiş çözümü en hızlı ve en şeffaf şekilde gerçekleştirmektedir. Ek maliyetler, zaman ve iş gücü kaybını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.