1. Kesintisiz veri aktarımı

Ekipmanların ve ağın tamamen size ait olduğu radyo haberleşme sistemleri hiçbir dış etkene bağımlı olmadığı için veri aktarımı kesintiye uğramamaktadır. Bağımsız olarak çalışabilen ağ kurulumları, GSM veya sabit operatörlerin sistemlerinde yaptıkları değişiklik veya onarımlardan kaynaklı kesintilerden etkilenmez. Arazi şartları ne kadar zor olursa olsun sistem tasarımı buna göre yapılarak kesintisiz haberleşme sağlanır. 

2. Düşük giderler

,Veri iletişim sistemlerinde ilk kurulum maliyeti kadar sonrasında yıllık olarak ödenecek tutarlar da önemlidir. Kurulum sonrasında ekipmanların size ait olduğu ve cüzi frekans ücretleri giderleri önemli ölçüde azaltıyor. Bakım olarak cihazların birkaç yılda bir konektör temizliğinin yapılması yeterli oluyor. Bu sayede satış sonrası servis ve bakım konusunda önemli bir hizmet almaya da bütçe ayırmak gerekmiyor.

3. Güvenilirlik

Afet durumu ve toplumsal olaylarda yaşanan elektrik kesintilerinde iletişim sistemlerinde yaşanan kopmalar kritik sistemler için telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabiliyor. Başka bir haberleşme sistemine bağımlı olmayan radyo haberleşme sistemleri bu olaylardan etkilenmeden çalışmaya devam eder. Böylece acil durumlarda kritik olarak kontrol edilmesi gereken dataya erişip sisteme müdahale etmek mümkün olur. Aynı zamanda AES256 şifreleme metodu ile verileriniz havada şifreli olarak giderek kırılmaz bir güvenlik sunmaktadır. 

4. Enerji tüketimi

Radyo haberleşmesinin önemli avantajlarından biri de az güç tüketmesidir. Sistem, bulunduğu ortamda enerji olmasa bile akü ya da güneş paneli sistemiyle rahatlıkla çalıştırılabiliyor. Bu sayede elektrik kesintilerinde uzun süre sisteminiz çalışır durumda kalabiliyor. 

Türkiye distribütörlüğünü BİLKO’nun üstlendiği, katma değerli mühendislik hizmetleriyle birlikte radyo haberleşme sistem hizmetleri veren SATEL, anahtar teslim sistem kurulumları yapıyor. Sistemin doğru çalışması için kurulum sonrasında ilgili teknik personele gerekli eğitimleri de veren SATEL, bunun yanında bakım servisiyle de satış sonrası destek hizmetleri verebiliyor.


http://www.bilko-automation.com/tr-TR/urunler/nedem_rf_data_modemler/2/673/0/0