“Hedefimiz, 2019’da Türkiye’nin en büyük anahtar priz üreticisi haline gelmek. Bu doğrultuda 2019 yılında bizi yoğun bir iş planı bekliyor. Elektrikçiler ve satış noktasındaki iş ortaklarımızla, son tüketicilerle iletişimimizde giderek daha fazla dijital araçlar kullanmaya başladık. 2019 yılında da dijitalleşme sürecimiz devam edecek.” Bu sözler Günsan Elektrik CEO Francisco Gil Garcia’ya ait. Yeni dönem hedeflerini bu sözlerle özetleyen Garcia, son üç yıldır referans proje çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve Yeni Havalimanı’nın aydınlatma güvenliği için 100 bin adede yakın ürün kullanıldığını söylüyor.

Günsan Elektrik’in şalt grubuyla ilgili olarak 2019 yılında sektöre sunmayı planladığı yeni ürünler ve teknolojiler hakkında bilgi verebilir misiniz?
Günsan olarak yeni ürün geliştirme süreçlerinde tüketicimizin beklenti ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Akıllı ve bizi yeni coğrafyalara ulaştıracak ürünler üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Ürünlerimizde en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Tecrübemizi günümüzün teknoloji ve sistemleri ile birleştiriyoruz. Tüketicimizin hayatını kolaylaştıran çözümler sunan ürünler üretmeye devam edeceğiz.

Günsan Elektrik’in Ar-Ge konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verebilir misiniz? Kaç kişilik bir departmanınız bulunuyor?
İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının farklılaştırmayı sağlayan en önemli unsur olduğunu düşünüyoruz. Gelişen ve güncel teknolojiler odağında kaliteli ve güvenilir ürünler geliştiriyor, üretiyor ve satış sonrası hizmet veriyoruz. İçinde birçok ilki barından Radius’ta olduğu gibi yeniliklerimizin tüm müşterilerimizin günlük yaşamlarına katma değer kazandırmasını istiyoruz. Radius serimiz için özel olarak geliştirdiğimiz Radius App ile dünyada ilk kez kullanıcılar, akıllı telefon uygulamasıyla kendi anahtarını veya prizini istediği gibi tasarlayabiliyor.Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz bu önemle, dünya trendlerini, gelişmelerini yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bu stratejimiz, gelecek tüm yatırımlarımız ve yeni ürün geliştirmelerimiz için devam edecek.


Üretim yeriniz nerede bulunuyor? Üretim kapasitenizden ve üretime yönelik yapmayı planladığınız yatırımlardan bahsedebilir misiniz?
Üretim yerimiz İstanbul Sancaktepe’de yer alıyor. Modüler, Radius, Eqona, Visage, Fantasy, Valta serileri olmak üzere; anahtar priz, grup prizler, aksesuarlar, sigorta kutuları, şalt grubu, kauçuk fiş ve prizler ile kablo kategorilerinde toplam 17 bin parçalık ürün portföyümüz bulunuyor. 50 milyon anahtar üretim kapasitesine sahibiz. Firmamızda toplamda 321 çalışanımız var. Çevik bir üretim modelimiz var ve üretim kapasitemiz her geçen gün artıyor. Kapasitemizi artıracak yatırımlarımız ilerleyen dönemlerde de devam edecek.


Anahtar ve priz ürün grubunda güvenliği garanti altına almak için neler yapıyorsunuz?
Bir üretim tesisinde üretim hatlarında olması gereken tüm kalite kontrol süreçlerini gerçekleşiyoruz. Aylık rutin kontrollerle kendi bünyemizdeki laboratuvarımızda standartların gerektirdiği testler yapılarak ürünlerin uygunluğu denetleniyor. Ürünlerimiz lokal ve global belgelendirme kuruluşlarından sertifikalara sahiptir ve belli periodlarla bu kuruluşlar tarafından ara kontroller gerçekleştirilmekte ve başarılı bir şekilde sonuçlanmaktadır. Ürün gruplarımızda son tüketicilerin güvenliği düşünülerek çocuk korumalı ve kapaklı seçeneklerimiz de mevcuttur.


Günsan Elektrik’in ilk kez kişiye özel tasarım yapma imkanı sunan priz ürünleriyle ilgili geri dönüşler nasıl oldu? Sektörden aldığınız tepkileri öğrenebilir miyiz?
Günsan olarak, Türkiye'deki ve dünyadaki tüm ailelerin günlük yaşantısına değer katmak istiyoruz. Farklı yaşam alanlarında herkes için güvenli, kullanımı kolay, estetik ve yenilikçi elektrik ürünleri geliştirmek ve üretmek üzerine çalışmalar yürütüyoruz. Son tüketim yaklaşımına hitap eden bir sürece geçmemiz ile birlikte geçtiğimiz yıl Radius serimizi sektöre kazandırdık. Estetiği ön plana alan kişiselleştirme ve tasarım odaklı bu serimiz hem tasarım olarak hem de uygulama olarak içerisinde pek çok ilki barındırıyor. Seride doğaya dokunma hissinden, kullanıcının kendi hazırladığı görsel tasarımının priz üzerinde görülmesine kadar birçok yenilik var. Hayatın hızla değişen dinamikleriyle beraber dekorasyonun her alanında tasarımlar da gelişim gösteriyor. Sadeleşen tasarım anlayışı, hayatımıza yeni bir boyut kazandırırken özgün zevklerin de odak noktası oluyor. Radius kişiselleştirilme özelliğiyle ilgi görmeye devam ediyor. Pazarın geleneksel yapısını değiştiren ürünlerimiz için olumlu yönde dönüşler alıyoruz.

Günsan Elektrik’in 2019 iş gündemini öğrenebilir miyiz?
Hedefimiz, 2019’da Türkiye’nin en büyük anahtar priz üreticisi haline gelmek. Bu doğrultuda 2019 yılında bizi yoğun bir iş planı bekliyor. Elektrikçiler ve satış noktasındaki iş ortaklarımızla, son tüketicilerle iletişimimizde giderek daha fazla dijital araçlar kullanmaya başladık. 2019 yılında da dijitalleşme sürecimiz devam edecek. Yeni ürün grupları ile daha önce ulaşamadığımız ülkelere de hitap edebilmek adına geliştirdiğimiz projelerimiz de var. Özellikle marka bilinirliliğini artırmak üzere son 3 yılda yoğunlaştığımız referans proje çalışmalarımızla birçok kamu projesinde ve prestijli konut projelerinde yer aldık. Bunların en önemlisi de Yeni havalimanın projemiz oldu. Eqona, Nemliyer ve modüler seri model anahtar ve priz ürünlerimizle Yeni Havalimanı’nın aydınlatma güvenliği için 100 bin adede yakın ürün kullandı. 2019 yılında da proje çalışmalarımıza devam edeceğiz.