Sarıoğlu ile enerji yatırımlarıyla ilgili işin finans tarafını konuştuk. Kendisiyle Türkiye’de güneş enerjisinin geldiği noktayı ve çatı pazarına yönelik ihtiyaçları konuştuk.

Sarıoğlu, öncelikle Stantec firmasının dünyadaki ve Türkiye’deki yerini şu sözlerle özetledi: “Global Mühendislik ve Müşavirlik firması olarak 1950’li yıllarda merkezi Kanada’da kurulan köklü bir firmadır. Dünyada 23 bin çalışanı ve yaklaşık 400 ofisi ile birlikte enerji, altyapı, yenilenebilir enerji, iletim, dağıtım, elektrik ve büyük altyapı projeleri konusunda hizmet veriyoruz. Büyük altyapı projelerine örnek olarak Panama Kanalı’nın 3’üncü faz genişlemesi ile başından sonuna kadar yöneten bir firmayız. Oldukça büyük bir portföye sahip olan, 6 kıtada yer alan global bir firma olarak hizmet sunuyoruz.” 
Türkiye’deki enerji yatırımları konusunda gelişen süreci değerlendiren Sarıoğlu, “TurSEFF olarak kredilendirdiğimiz ve finanse ettiğimiz projeler hayata geçiyor. Projenin gelişinden ve devreye alınmasına kadarki tüm süreci takip ediyoruz. Türkiye pazarına ilk girdiğimiz zaman zarfı içerisinde önemli bir farkındalığın oluştuğunu söyleyebiliriz.” dedi.  

Türkiye’nin enerji sektörüyle ilgili finansal açıdan yaşanan gelişmeleri değerlendiren Stantec Türkiye Genel Müdürü ve TurSEFF Projesi Direktörü Murat Sarıoğlu ile Enerjisini Üreten Fabrikalar programında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.