Schneider Electric, sürdürülebilirlik odaklı gelişim hedefiyle 100’ü aşkın ülkede faaliyet gösteriyor. Bu global perspektifin Türkiye'ye yansıması olarak, Schneider Electric Türkiye enerji sektörüne ’nin son 4 yıldır enerji dünyasında pozitif enerji yaratan liderlere ödül takdim ediyor.  Şirketin Innovation Summit Istanbul etkinliğinde duyurduğu üzere 2018 yılında bu ödül, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol’a sunuldu.

“ENERJİ İHTİYACI HIZLA ARTIYOR”

Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer, enerji ihtiyacının hızla arttığını söyleyerek 25 yıl içerisinde enerji tüketiminin yüzde 40 artacağının tahmin edildiğini söyledi. Tuncer konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Enerji olmadan gelişimi sürdürmek söz konusu değil. Dolayısıyla temiz, yenilikçi ve sürdürülebilir enerji kaynaklarını uygulamaya sokmak gerekiyor. Bu alanda çözümlerimizi sektöre sunarak önemli çalışmalara imza atıyoruz. Enerjimizin yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağladığımız bir noktaya geleceğiz.” 

“TÜRKİYE’NİN ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMASI GEREKİYOR”

Türkiye’de enerji verimliliği konusunda ciddi adımlar atması gerektiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, “Türkiye’nin rakamlarına bakıldığında ısı yalıtımından elektrikli lambalara kadar her alanda gitmesi gereken fazla yolu bulunuyor. Türkiye’nin enerjiyi verimli kullanması gerekiyor. Schneider Electric’in Pozitif Enerji Ödülü’ne layık görülmek mutluluk verdi. Bu ödül için şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim” dedi.