Kesintisiz ve sürdürülebilir enerji için yatırımlarına ve çalışmalarına devam eden Toroslar EDAŞ, 2018’i hedeflerine ulaştıkları bir yıl olarak değerlendirdi. Adana ve Mersin olmak üzere iki bölge için gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında açıklama yapan Toroslar EDAŞ, sektöre getirdiği yenilikler ve tüketici memnuniyeti hedef alan çalışmalar sayesinde amaçlarına ulaştıkları bir yıl olduğunu söyledi. 

ADANA’DA KESİNTİSİZ ENERJİ HİZMETİ 

Adana’da hedeflenen kesintisiz enerji hizmeti ile ilgili 2018 yılının son çeyreğine kadar yatırımlarına devam eden Toroslar EDAŞ, 11 bin 647 trafo ve 27 bin 76 kilometre uzunluğundaki hat için çalışmalarını tamamladı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ayrıca; Çukurova’dan Seyhan’a, Sarıçam’dan Tufanbeyli’ye kadar toplam 15 ilçedeki 16 bin 201 adet aydınlatma armatürün bakımı gerçekleştirildi. Kentte 118 elektrik panosu, 66 trafo merkezini de elden geçiren ekipler, ayrıca 72 dağıtım merkezinin de bakımını gerçekleştirdi. 164 kilometrelik yeni kablo döşeyen şirket, 3 bin 252 yeni aydınlatma armatürünün montajını da yaptı.
 

MERSİN’DE A’DAN Z’YE BAKIM HİZMETİ 

Toroslar EDAŞ’ın hedefine ulaştığı bir diğer kent ise Mersin oldu. Akdeniz, Erdemli, Yenişehir gibi toplam 13 ilçede bakım, onarım çalışmaları yapan Toroslar EDAŞ, 7 bin 286 armatürün bakımını gerçekleştirdi, 482 kilometrelik hattın, 34 pano ile 73 trafonun ve 50 dağıtım merkezinin bakımını tamamladı. Mersin'de 1 milyondan fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla 262 kilometrelik yeni kablo döşeyen ekipler, kentte 3 bin 480 yeni aydınlatma armatürünün montajını da gerçekleştirdi. Ayrıca 353 yeni elektrik panosu ve 140 trafo merkezinin montajı tamamlandı.