Kullanıcılarına elektrik hizmeti sunmanın dışında onlara çözüm ortaklığı da sunan ve bu sebeple rakiplerinden ayrıldıklarının altını çizen Kolen Elektrik Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, “24 Zamanlı” ödeme modelini anlattı. Karayurt, bu sistem ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerinin yanı sıra sözlerine şöyle devam etti: ‘’Yepyeni bir kullanım ve ücretlendirme modeli geliştirdik. Sektörde malum olduğu üzere üç zamanlı kullanım ve ücretlendirme de mevcuttu. Saatlik okuma yapılabilen abonelerde biz biraz daha öteye götürüp yepyeni bir model sunuyor. “24 Zamanlı” kullanım ve ücretlendirmeyi teklif ediyoruz. Biz bu uygulama ile günü farklı zamanlara bölerek farklı fiyatlandırma sunuyoruz. Bu modelle abonelerimiz sadece verimliliğe odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda elektriği de daha avantajlı, daha iyi fiyatlarla kullanmış oluyor.”

ELEKTRİK SEKTÖRÜNDE İLKLERİN MARKASI

Elektrik sektörünün serbestleşmesi ile birlikte hızlı hareket ederek teknolojik açılım dönemine start veren Kolen Enerji, sunduğu hizmetlerle kullanıcı ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veriyor. “Türkiye’ye kazandırdığımız bu ilkler aracılığıyla abonelerimiz, günün 24 saati istedikleri an kendilerinin hizmetlerine sunduğumuz danışmanlarına Whatsapp üzerinden ulaşabiliyor. Cep telefonundan elektrik faturasının fotoğrafını faturaniyolla.com adlı mobil servise gönderen aboneler, kendileri açısından avantaj olabilecek her detayı öğrenme şansına sahip olabiliyor. Onlara sunduğumuz cazip paketlerden haberdar olabiliyor.” diyen Karayurt, açıklaması ile yeni hizmetlerini de tanıtmış oldu.

Sektöre tanıtmaya hazırlandıkları “24 Zamanlı” hizmeti ile elektrikt piyasasında kullanıcının tasarrufu açısından Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirten Karayurt, sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Tüketici tarafında enerjiyi dengeli tüketmek kritik mesele. İşte bu sebeple yeni bir kullanım ve ücretlendirme modeli geliştirdik. Sektörde malum olduğu üzere üç zamanlı kullanım ve ücretlendirme de mevcuttu. Saatlik okuma yapılabilen abonelerde biz biraz daha öteye götürüp, yepyeni bir model sunuyor, “24 Zamanlı” kullanım ve ücretlendirmeyi teklif ediyoruz. Elektrikte tüketiminiz gün içerisinde saat saat değişiyor, her saat farklı tüketim yapılıyor. Biz bu uygulama ile günü farklı zamanlara bölerek farklı fiyatlandırma sunuyoruz. Bu modelle abonelerimiz sadece verimliliğe odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda elektriği de daha avantajlı, daha iyi fiyatlarla kullanmış oluyor. Elektrik enerji ihtiyacı olan, teklif talep eden tüm tüketiciler şu andan itibaren bize ulaşıp, teklifimizin detaylarını öğrenebilirler.”

‘’TERMİK SANTRALLERİMİZ 2018'DE HİZMET VERECEK’’

Sektördeki serbestleşme ile birlikte artık tüketici gereksinimleri değişiklikler gösteriyor. Bu değişim ve gelişime uyum sağlayamayn şirketleri ise zor günler bekliyor. Değişimi şirket içinde iyi bir şekilde yönettiklerini belirten Karayurt, ayrıca gerçekleştirdikleri teknolojik açılımların da şirketin büyüme performansına katkıda bulunduğunu söylüyor. Karayurt son açıklamalarını ise ‘’2014 yılından bu yana sergilediğimiz yüzlük bir büyüme performansı bunun çok açık bir göstergesini oluşturuyor. Manisa’da, yerli kömür kaynaklı, 255 MW'lik iki üniteden toplamda 510 MW kurulu güce sahip 1.1 milyar dolarlık yatırım bedeline sahip olan termik santralimiz 2018 ilk yarısında devreye girecek. 1.5 milyar dolarlık yatırımla yapımı süren Çayırhan Termik Santrali ise tamamlandığında 800 MW güçle hizmet verecek” sözleriyle bitiriyor.