Subaru Grubu, çevreye yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara ek olarak yeni atılımlar yapmaya daha hazırlanıyor. Güneş ve hidroelektrik santrali kurarak karbondioksit salınımı yüzde 3'ü oranında ve yıllık yaklaşık 20 bin ton azaltmayı hedefliyor. Bu yatırımın ise 2021 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. 

3 FARKLI PROJE HAYATA GEÇİRECEK 

Subaru Corporation, karbondioksit salınımını düşürebilmek için 3 farklı projeyi hayata geçirecek. İlk proje güneş enerji santrali olacak. Bu proje tamamlandığı zaman Japonya’nın en büyük güneş enerjisi santralini olacak. İkinci proje ise hidroelektrik tesisi... Gunma'daki Üretim Tesisi’nde ve Tokyo Mitaka'daki Tokyo Ofisi’nde “Aqua Premium” hidroelektrik tesisi tanıtılacak. Subaru ayrıca sıfır karbondioksit salınımlı ofisler hedefiyle Ebisu'daki merkez ofisinin ve Hachioji'deki Subaru Eğitim Merkezi'nin tükettiği elektrik ve ısınma için Yeşil Enerji belgelendirmesi / Yeşil Isı belgelendirmesi programından faydalanacak.

•    Güneş enerji santralinin 2020 yılında tamamlanarak elektrik üretmesi hedefleniyor. Japonya’nın en büyük GES’i olacak bu proje kapsamında yılda 1.145 MWh enerji üretebilecek. Tesis ayrıca yılda 2.600 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleştirecek.