Enerjide Arama Buluşmaları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından organize edildi. Etkinlikte, bakanlığın Türkiye’de startup’lar için belirlediği dört aşamalı yol haritası açıklandı.
Dünyanın en önemli deep-tech startup inisiyatiflerinden biri olan Hello Tomorrow Türkiye’nin kurucusu Timur Topalgökçeli, “enerji sektöründe yüksek teknoloji ekosistemi” panelini yönetti.
Enerjide Arama Buluşmaları - Startup’lar (Yeni Nesil Girişimler) 24 Nisan 2019 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Etkinlik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, Sayın Fatih Dönmez’in katılımı ile düzenlendi. İlk kez startup’ların katıldığı özel etkinlikte, Türkiye’nin enerji geleceği için büyük önem taşıyan yol haritasının ilk adımı “yaklaşım belgesi” yani “beyaz genelge”, ikinci adım “görüşler belgesi (mavi genelge)”, üçüncü adım “karar belgesi (kırmızı genelge)” ve son adım “yeşil genelge” katılımcılarla paylaşıldı.
Yol haritasının tüm detayları önümüzdeki günlerde bakanlığın websitesinde açıklanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in enerji teknolojilerinde merkez konuma yükselmiş bir ülke hedeflediklerinin altını çizdiği etkinlikte, enerji sektöründe start-up ekosisteminin nasıl geliştirileceği konusunda iki farklı panel gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açılış konuşmasının ardından düzenlenen iki panelde enerjide girişimcilik ekosistemi masaya yatırıldı.