Akfen Yenilenebilir Enerji’nin yatırımcılığını üstlendiği Konya MT – Doğal ve Yaysun GES projelerinin kurulumu tamamlandı. Türkiye’nin yerli panel kullanılarak hazırlanan ilk santrali olma unvanını elinde bulunduran projenin panel tedarikçisi Smart Energy olurken EPC hizmetini ise Asunim firması üstlendi.

KONYA’YA 24 MW’LIK GES

Konya’da 6 ay gibi kısa sürede tamamlanan ve 24 MW’lık kurulu güce ulaşan Konya MT – Doğal ve Yaysun GES projeleri kuruldu. Proje, Türkiye’nin yerli panel kullanan ilk lisanslı güneş enerjisi santrali olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Projede kullanılan panelleri ise güneş sektörüne yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Smart Energy üretti. Projede Smart Energy’nin Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikasında ürettiği 325 Wp’lik Polikristal Phono Solar marka yerli paneller kullanıldı.

“ÜRETİCİ VE YATIRIMCI KİMLİĞİMİZLE GÜNEŞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Smart Energy olarak yatırımcı kimliği ile birlikte panel üreticisi olarak da güneş için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, Türkiye’nin stratejik GES projeleri arasında yer almaktan dolayı onur duyduklarını söyledi. Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait Konya Ereğli’de lisanslı GES projesinin kurulduğunu ve ürettikleri panellerin sergilendiği büyük projelerden biri olarak hayata geçtiğini ifade eden Demirdağ, sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye’nin yerli panel kullanılan ilk lisanslı güneş enerjisi santralinde kaliteli panellerimizde yer aldık. Bu önemli projede bizi tercih eden Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ve Asunim Türkiye’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güneş sektörünün büyümesi için birlikte çalışmalara devam etmek istiyoruz.