SİİRT (AA) - Siirt'te jeotermal tesis çalışmaları kapsamında sondaj çalışması yapılan kuyuda petrole rastlanması vatandaşlarda sevinç yaşattı.

Prof. Dr. Yasin Aktay'ın girişimleriyle kent merkezinden 10 kilometre uzaklıkta bulunan, Kezer Çayı mevkinde planlanan ve devre mülk sistemiyle işletilecek tesisin termal su ihtiyacını karşılamak üzere sondaj çalışması gerçekleşti. 715. metrede su kaynağına ulaşıldı. Mineral zenginliğinin açısından ilgi ve dikkatleri üzerine toplayınca, sudan alınan numuneler Türkiye Petrolleri Anonim ortaklığına (TPAO) gönderildi.

Aktay, Siirt’te yapılan sondaj çalışmalarıyla ilgili olarak, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın da, verimli petrolü teyit ettiğini belirterek, “Siirt’te verimli petrol bulunduğu haberi, Siirt'in yeni şehir planını belirlerken, aynı zamanda bölge turizmine de çok önemli katkı verecek. Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi’nin, davetiyle yapılacak olan tesisle eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek." dedi.
Doğan Jeotermal Grubu Başkanı Mehmet Ali Doğan ise, sondaj çalışmalarında çıkardığımız suya, petrolün karıştığını fark ettik. Böylece proje çerçevesinde, su arama çalışmalarında çıkardığımız petrolün Türkiye’ye armağan ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanını bir ve bütün gördüğümüzü projemizle de ifade etme imkanı bulduk." dedi.