İSTANBUL (AA) - Siemens, Dijital Şebekeler kapsamında geliştirdiği geleceğin akıllı şehirleri için ürün ve çözümlerini 7. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG 2019'sergiledi.

Siemens Türkiye tarafından yapılan açıklamada,  fuarda firmanın dijital şebekeler kapsamında yer alan akıllı şehirler için çözümler ve geleceğin enerji dünyası için "sürdürülebilir, akıllı ve güvenli" temalı ürünleri sergilendi.

Yenilikçi ürün ve sistemlerin  görücüye çıktığı Siemens Türkiye'nin standında "Enerji Otomasyonu için Siber Güvenlik", "Enerji Verimliliğinde Bulut Tabanlı Yapay Zeka Uygulamaları", "Dijital İstasyon ve Akıllı Su Yönetimi" çözümlerine yönelik özel sunumlar da düzenlendi.

Siemens Türkiye, fuarın ilk gününde enerji otomasyonu için siber güvenlik ve enerji verimliliğinde bulut tabanlı yapay zeka uygulamalarını görücüye çıkartırken , ikinci gün ise dijital istasyon ile akıllı su yönetimi konularında sunum  gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili olarak Siemens Dijital Şebekeler Türkiye Direktörü Hasan Ali Pazar; dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla beraber siber güvenlik ihtiyaçlarının da aynı ölçüde arttığını ifade etti.

Hasan Ali Pazar, Siemens olarak siber güvenlik konusuna kapsamlı ve bütünsel güvenlik stratejisiyle eğildiklerini ve hem veri hem de fiziksel varlıkların güvenliğini sağladıklarını vurgulayarak; enerji sistemleri dahil tüm kritik altyapılarda, tüm operasyonel teknolojileri kapsayan dünya standartlarında uçtan uca siber güvenlik çözümleri temin ettiklerini ifade etti.