ANKARA (AA) - Shell&Turcas, enerjisini güneşten sağlayan Türkiye'nin ilk akaryakıt istasyonunu Ankara’da hizmete açtı.

Shell&Turcas tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Ankara Küçükesat'da yer alan Shell istasyonu, elektriğini güneş enerjisinden sağlayan bir istasyon haline getirildi.

Yapılan dönüşümle birlikte iistasyonunkarbon salımı yaklaşık yüzde 30 oranında azalırken, 10 senede yaklaşık 1000 adet ağaç doğaya kazandırılmış olacak. Senelik enerji tüketimi yaklaşık 200 bin kilovatsaat olan istasyonun tüketiminin yaklaşık yüzde 32’si ise güneş enerjisiylen karşılanacak.

Ankara Küçükesat'da yer alan Shell istasyonunun dönüşümü için 270 vat gücünde toplam 160 adet güneş paneli kullanıldı.

Konuyla ilgili olarak Shell&Turcas Üst Yöneticisi Felix Faber, Shell Küçükesat akaryakıt istasyonunun şirketin elektrik ihtiyacını güneşten karşılayan Türkiye’deki ilk istasyonu olduğunu söyledi.

Shell&Turcas olarak net karbon ayak izini düşürmeye yönelik çalışmalarını çoğaltmayı ve Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı sürdüreceklerini dile getiren Faber, küresel boyutta sürdürdükleri inisiyatif doğrultusunda Shell&Turcas olarak Türkiye’de de çok sayıda çalışmayı hayata geçirdiklerini ve karbon ayak izlerini azaltmak için uğraştıklarını belirtti.  Karbon emisyon salımını yüzde 20’ye varan oranda düşüren çevre dostu LNG yakıtını Türkiye lojistik sektörününhizmetine sunduklarını dile getiren Faber, amaçlarının lojistik sektörünü geleceğin ekonomik ve çevreci yakıtları ile buluşturarak Türkiye’de Shell LNG istasyon ağı oluşturmak olduğunu söyledi.