Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin kesintisiz ve güvenilir bir enerji kullanması için yenilikçi çözümler sunan Schneider Electric, bu bölgede hizmet veren 1.179 adet fabrikanın ihtiyacını karşılıyor. Kayseri OSB’nin elektrik dağıtım sisteminde 370’den fazla dağıtım merkezi bulunuyorken bu merkezler uluslararası tip-test, iç ark ve IEC yönergelerine uygun olarak kesintisiz bir şekilde çalışıyor. 

“GÖREVİMİZ, İZLENEBİLİR ENERJİ SAĞLAMAK”

Schneider Electric olarak en önemli görevlerinin tüm müşterilere kesintisiz, sürdürülebilir, yönetilebilir ve izlenebilir bir enerji sağlamak olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Kayseri OSB Elektrik İşletme Müdürü Nuh Sarp, “Enerjinin üretimdeki öneminin farkındayız. Bu sebeple kusursuz bir elektrik yönetimi sağlamaya odaklanıyoruz” diyor. Hedeflerine ulaşabilmek için güvenilir çözüm ortaklarıyla iş birliği içerisine girdiklerini ifade eden Sarp, Schneider Electric’in OSB’lerde sahip olduğu gücünü, tecrübesini ve teknik bilgisini yanına aldıklarını ve servis bakım konusunda da tam hizmet sunduklarını ifade ediyor. 

“SCADA OPERATİON ÇÖZÜMÜMÜZLE DESTEK SUNUYORUZ” 

“Kayseri OSB, ülkemizin üretim, yatırım ve istihdam anlamında en önemli merkezlerinden biri. Yüzlerce üreticinin her gün kesintisiz ve güvenilir enerjiyle çalışabilmesi, bu kadar geniş bir dağıtım sistemini yönetebilmek için Schneider Electric Ecostruxure Power SCADA Operation çözümümüzle destek sunuyoruz.” Sözleriyle konuşmasına başlayan Schneider Electric OSB’lerden sorumlu satış yöneticisi Yücel Erkan, bu sayede tüm OSB ekibinin elektrik, su ve güneş sistemini uzaktan izleyebildiğini, raporlayabildiğini ve yönetebildiğini ifade ediyor. Bu noktada elde edilen verimliliğin ise OSB’nin gelişmesine katkı sağladığını ifade ediyor. Kayseri OSB’nin güneş enerjisine önem verdiğini ifade eden Erkan, “Sistemde toplamda 51 MW GES aktif olarak üretim gerçekleştiriyor. 43 adet GES trafo merkezinin izlenmesi ve yönetilmesi yine SCADA kontrol merkezinden yapılıyor. Ayrıca Schneider Electric ve Kayseri OSB ekipleri tüm selektivite hesaplarını tamamlanmış ve koruma rölelerinin koordinasyonu sağlamış bulunuyor.” diyor.