İSTANBUL (AA) - Dünyada 100'ü aşkın ülkede, kamuya ait ve firmaların, yüksek teknolojili yenilikçi projelerinin yükselişinde rol alan, Schneider, İstanbul Havalimanı’nın referans bir proje olduğunu söyledi.

İstanbul Havalimanı'nın enerji merkezi, ana terminal binası ve pier binalarının alçak gerilim elektrik panoları ve bu panolara ait mühendislik çalışmalarını gerçekleştiren firmadan yapılan açıklamaya göre, enerji yönetimi ve otomasyonda, 100’ün üzerinde yenilikçi ileri teknoloji projeye imza atmalarına karşın, İstanbul Havalimanı'nın çözüm ortaklarından biri olmanın, ayrı bir heyecanı olduğu vurgulandı.

Tek kalemde yapılan, cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı yatırım projesinde, terminal, enerji merkezi ve pier binalarının alçak gerilim panolarının tamamının üretimi ve söz konusu çalışmalarda gereken malzemenin tedariği ve alçak gerilim mühendislik projelerini çalıştıkları ifade edildi.

Firmanın Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer, İstanbul Havalimanı projesinin, çözüm ortaklarından bir olmaktan kıvanç duyduklarını ifade ederken, "Firmamız, uluslararası camiada 100'ü aşkın ülkede, kamu kurumları ve özel firmaların, ileri teknolojili yenilikçi projelerinin tesisini hayata geçiriyor.

İSTANBUL HAVALİMANI PROJESİ DÜNYANIN NERESİNDE?

Uluslararası düzeydeki tüm projelerimize karşın, İstanbul Havalimanın ayrı bir yeri var. Bu çalışma, bizim için referans proje olacak.

Yenilikçi ve öncü teknolojiye sahip çözümlerimizle ve tecrübeli ekibimizle dünya standartlarında bir projeye imza atacağız.

Türkiye için de tarihi değeri olan böyle bir projenin parçası olmaktan kıvanç duyuyoruz." Şeklinde konuştu.

Firma, İstanbul Havalimanındaki projesinde, haberleşme altyapısının, tüm sistemlerle entegre, güvenilir ve sürdürülebilir enerji dağıtımında, toplam 1.200 kolon Schneider blokset pano, 3 bin kolondan fazla tali pano imalatı gerçekleştirecek.

Tüm bu projeyi, firma, büyük bölümü mühendislerden oluşan, toplam 35 çalışanı firmanın, Türkiye Uygulama Merkezi ekibiyle gerçekleştirecek.