EcoStruxure uç kontrol veya kontrol izleme yazılımları sayesinde bilgileri hem kontrol edebildiklerini hem de izleyebildiklerini söyleyen Öztürk, toplanan bilgilerin ekranlar aracılığıyla operatörlere sunulduğunu ve böylelikle operatörlerin kendi tesislerini görüp yönetebildiklerini vurguladı. 

Öztürk konu ile ilgili şunları kaydetti: “Biz artık yüzde 90’lık veriyi alıp işliyoruz ve o büyük verideki akıllı, anlamlı verileri çıkartıp tesis yöneticilerini bilgilendiriyoruz. Geçmişte biz bir enerji kesintisi olduğu zaman ekranlara bakıp enerji kesintisinin nedenini söylüyorduk. Bugün ise yüzde 90’lık veriyi analiz edip kesinti olmadan enerjinin neden kesileceğini söylüyoruz.”

POWER ADVISOR İLE İŞLETMELER KESİNTİSİZ ÜRETİME DEVAM EDİYOR

Power Advisor çözümleri hakkında konuşan Öztürk, işletmelerden aldıkları akım gerilim, harmonik ölçümleri gibi toplayıp depoladıkları bilgileri Power Advisor yazılımına aktardıklarını ifade etti.
Öztürk, “Power Advisor yazılımımız, sizin fabrikanızda şu üretim hattınızdaki enerji ölçümlerini incelediğimizde, tesisinizde yoğun miktarda harmonik olduğunu ve üretim hattınızın kesintiye uğramak üzere olduğunu ama sizin bunu görmediğini söylüyoruz. Bununla ilgili çözüm önerisi sunuyoruz. Böylece işletmeler kesintisiz üretimine devam edebiliyor.” şeklinde konuştu.

SCHNEIDER ELECTRIC’TEN 12 BİN DOLAR TASARRUF SAĞLAYAN YAZILIM

Schneider Electric, müşterilerinin Microgrid Advisor yazılımı ile kaynak yönetiminde yıllık 12 bin dolarlık tasarruf elde etmesine imkan sağlıyor.

Öztürk yazılım ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bu yazılımımız sayesinde sahada hangi enerji kaynağının ne zaman kullanılması gerektiğini belirliyoruz. Bu doğrultuda direk sahadaki enerji kaynağını bizim sistemimiz otomatik olarak müşterimiz adına seçiyor.”

Advisor çözümlerinin büyük bir bölümünün bulut üzerinden çalışan ve sahada kurulum ihtiyacı olmayan yazılımlar olduğunu belirten Öztürk, “Sahaya gidip kurulum yapıyoruz. Bütün kritik bilgileri depoluyor, analiz ediyoruz. İşletme sahibi sadece şifreyle web üzerinden takip ediyor. Her bir branş için ayrı raporlarımız var, ilgi alanına göre raporlar çıkıyor. Biz ne olduğunu söylemiyoruz, gelecekte işletmeler için bunun ne anlama geldiğini söylüyoruz. Tedbir almazsanız, şu kadar para kaybedeceksiniz diyoruz.” dedi.