İSTANBUL (AA) - Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Etkisi 2018-2020 hedefini, 2019 senesinin 2'nci çeyreği itibariyle geçti.

Schneider Electric tarafından yapılan basın açıklamasına göre, enerji yönetimi ile otomasyonun dijital dönüşümünde faaliyette bulunan firma, 2019 senesi 2'nci çeyrek dönemi finansal ve finansal olmayan sonuçlarını açıkladı.

Schneider Electric her çeyrek dönemde, Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi'nden toplam 21 göstergeyi yayınlıyor. Bu göstergeler COP 21 ve Birleşmiş Milletler hedefleri ile de uyumlu ve 2018 - 2020 seneleri arasındaki iddialı sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik ilerlemeyi ölçüyor.

Açıklanan en son verilere göre şirket, 2019 senesi ikinci çeyrek dönemi itibariyle elde edilen 10 üzerinden 6,78’lik puanla, 2018-2020 senelik ait hedefi geçerken, 2019 sene sonu hedefini ise 10 üzerinden 7 olarak bildirdi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurulan Schneider Electric Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Gilles Vermot Desroches,  bu sene dünya kaynaklarının fazlasını tükettiğimizi bizlere gösteren Limit Aşımı Günü'nün, 29 Temmuz’a denk geldiğini ve bunun 10 sene öncesinden 20 gün, 2000 senesine göre ise 56 gün önce kaynaklarımızı tükettiğimiz manasına geldiğini belirtti.

Böyle bir dönemde açıklanan raporun, Schneider Electric'in sürdürülebilir bir dünya için gerçekleştirdiği çalışmaları derinleştirdiğini ortaya koyduğunu dile getireni  Desroches, Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi ile Schneider Electric’in küresel ekosistemi, herkesin güvenli, güvenilir ve temiz enerjiden faydalanabilmesine ve katılımcı büyümeye yönelmesine hizmet ettiğini, Solar Impulse Vakfı ile iş birliğinin taahhüdünün kanıtı olduğunu ve BM Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri’ne doğru atılan yeni bir adım olduğunu vurgulayarak,  iş birliği ve en iyi uygulamaların paylaşılması amacıyla, çözümlerin sayesinde engellenen karbondioksit emisyonlarının ölçülmesinde kullanılan metodoloji ile ilgili bir araştırma yazısı yayınladıklarını söyledi.

Bunun karbon açısından nötrlük konusunda birçok aktör tarafından kullanılacağını umduklarını dile getiren Desroches,yapılan bu çalışmaların bağımsız kurumlar tarafından tanınması ve ödüllendirilmesinin de doğru yolda olduklarının bir göstergesi olduğunu ve son dönemde Schneider Electric'in, bir defa daha Ecovadis Altın Madalyasına layık bulunduğunu ve tedarik zinciri alanındaki iki Gartner ödülüyle lider konumda bulunduğunu anlattı.