İSTANBUL (AA) - Schneider Electric'in Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer, CEO Club tarafından gerçekleştirilen Endüstri 4.0 Zirvesi’nde 'Sanayide Teknolojinin Liderleri' arasında gösterilerek, ödüle layık görüldü. Ekonomist ve Capital dergilerinin öncülüğünde, ana sponsorluğunu Vodafone Türkiye ve SAP Türkiye, Yapı Kredi ve Dell EMC co-sponsorluğunda gerçekleştirilen zirve kapsamında, Schneider Electric, otomasyon ve enerji yönetiminde global düzeyde uzman olan Schneider Electric, Endüstri 4.0 Zirvesi’nde yer aldı.
Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Tuncer, ‘CEO Vizyon 2019' başlıklı panelle,  Endüstri 4.0 ile ilgili görüşlerini paylaştı.
Söz konusu zirvede; CEO Club üyeleriyle gerçekleştirilen 'Sanayide teknolojiye yatırımları, vizyonları ve şirket stratejileriyle yön veren CEO'ları belirlemeyi amaçlayan ankete, 300'e yakın CEO Club üyesi, Bilişim Üst Yöneticisi (CIO) ve Teknoloji Üst Yöneticisi (CTO) katıldı. Sahada yapılan, araştırma sonuçlarına göre, ilk ona, iki lider girdi.
HEDEF 2020 VE 100 AKILLI ÜRETİM TESİSİNE ULAŞMA

Tuncer konuşmasında, Endüstri 4.0’a yapılan yatırımların, karlılık, verimlilik ve sürdürülebilirlik merkezli bir rekabet avantajı sunduğuna değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Kurumsal deneyime sahibiz, 180 yılı devirmişiz. Şimdi bu değerimizi Endüstri  4.0 dönüşümüne aktarıyoruz. Halen mevcut fabrikalarımızda, Endüstri 4.0 yatırımları yaparken diğer tarafta ise sanayi şirketlerinin dönüşümlerine teknolojimiz ve çözümlerimizle destek imkanı sunuyoruz. Şu an Schneider Electric’in globalde 2017 yılı verisi ile 36 adet akıllı üretim tesisi bulunmakta.2020 yılına vardığımızda hedefimiz ise 100 akıllı üretim tesisine ulaşmış olmak Bu amaçla,  Manisa fabrikamızda da önemli çalışmalara imza atıyoruz.