Bu yıl sonuna kadar ‘EcoStruxure’ vizyonu doğrultusunda Türkiye’nin değerli projelerine çözümler sunmayı ve dijital dönüşümlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Schneider Electric Türkiye, İran, Orta Asya Partner Project/ Eco Building İş Birimleri Genel Müdür Yardımcısı Erhan Kaya, özellikle yeni teknolojiler doğrultusunda geliştirilen Masterpact MTZ, Akıllı Pano sistemleri, Bina Yönetim ve Otomasyon Sistemlerini ve özel advisor yazılımlarını maksimum sayıda projede realize etmeyi planlıyor.  

“HEDEFİMİZ TESİSATLARI DİJİTAL DÜNYAYA HAZIR HALE GETİRMEK”

Gün geçtikçe artan enerji maliyetleri, her tür ve boyuttaki binanın veya tesisin işletme maliyetlerini arttırmaya devam ediyor. Bu durum global ve bölgesel ekonomik sorunlarla birleştiğinde, yatırımcıların kullanıcılara veya işletmecilere verimli ve rahat bir ortam sağlarken aynı zamanda enerji maliyetlerini düşürebilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması, tesisatlarını ve sistemlerini geleceğin dijital teknolojilerine hazırlaması, işletme/enerji verimliliğini arttırabilmesi ve işletme koşullarını iyileştirmesi için yenilikçi çözümlere ihtiyacı bulunuyor. Diğer yandan Schneider Electric olarak teknolojik gelişmelere ve Ar-Ge çalışmalarına öncülük etmek, nesnelerin interneti (IOT) teknolojileri ile ürün ve çözümlerimizi geleceğe hazırlamak, kullanıcıları ve tesisatları bugünden geleceğin dijital dünyasına hazır hale getirmek şirketimizin en temel misyonlarından bir tanesi. Bu doğrultuda tüm bu çözümler Schneider Electric tarafından segmentlere özel ayrıştırılarak bulut tabanlı ‘EcoStruxure’ mimarisi adını verdiğimiz sistem altında bir bütün haline getirildi. 

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖN PLANA ÇIKIYOR”

Alçak gerilim ürünlerimizi de EcoStruxure mimarisinin temelini oluşturmak adına 1A’den 6300A’e kadar uzaktan erişebilir ve kontrol edilebilir yapıya getirmiş bulunuyoruz. En yeni teknolojileri içeren geleceğe hazır akıllı, haberleşebilir ve erişilebilir ‘Masterpact MTZ’ tipi açık tip devre kesici ailesi EcoStruxure Power mimarisi kapsamında çalışma sürekliliği ve enerji verimliliğini ön plana çıkaran en yeni ürünlerimizden bir tanesi. Masterpact serisinin performansı, güvenilirliği üzerine inşa edilen Masterpact MTZ devre kesicileri ile geleceğe hazırız. ‘Akıllı Panolar’, ‘Powertag’ enerji sensörleri gibi tamamlayıcı yeni çözüm, ürün ve modellerimiz ile de aynı şekilde ‘erişilebilir ve kontrol edilebilir akıllı ekipman’ hedefimizi gerçekleştirmiş durumdayız. Aynı şekilde tüm bu ekipmanlardan alınan verileri toplayıp, izleyebileceğimiz ve kontrol edebileceğiz ‘EcoStruxure Lighting Expert’, ‘EcoStruxure Building Operation’, ‘Power Scada Operation’, ‘EcoStruxure Security Expert’ gibi bina yönetim sistem ve otomasyon yazılımlarımız bulunuyor. Tüm segmentlerde aydınlatma otomasyonu, mekanik otomasyon, enerji izleme/scada sistemleri ve diğer tüm bina yönetim sistemlerinde müşterilerimize yenilikçi IOT tabanlı çözümler sunuyor, en önemlisi bu sistemlerin üst entegrasyonlarını bir çatı yazılım üzerinden gerçekleştiriyoruz. 

“İSTANBUL 3. HAVALİMANI PROJESİNDE YER ALDIK”

İstanbul 3. Havalimanı projesinin tüm alçak gerilim panoları Schneider Electric Türkiye ekibi ve partnerleri tarafından geliştirilerek imal edildi ve saha sevkleri gerçekleştirildi. Enerji sürekliliğinin bu kadar kritik olduğu bir projeye operasyon güvenilirliği ve dijital alt yapıları şimdiden hazır çözümler üretmek, ülkemizin en önemli projelerinden bir tanesine katkı sağlamak oldukça değerli. Bildiğiniz gibi son birkaç yıldır Sağlık Bakanlığımız değerli yatırımcı ve işletmeciler ile birlikte önemli ‘Entegre Sağlık Kampüsü’ projelerine imza atıyor. Mersin Entegre Sağlık Kampüsü ilk realize edilen projelerden bir tanesi. Schneider Electric olarak Pazar lideri olduğumuz Hastane Segmenti ayrı ele aldığımız ve özel çözümler geliştirdiğimiz en önem verilen segmentlerden. Türkiye’de ve Dünya’da bulunan uzman ekiplerimiz ile projeleri dizayn aşamasından işletme aşamasına kadar takip ediyor, geliştiriyor ve IOT tabanlı EcoStruxure çözümleri sunuyoruz. Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesinde; Orta Gerilim Panoları, Transformatörler, Akıllı Alçak Gerilim Panoları, Enerji Scadası, Aydınlatma Otomasyonu, Mekanik Otomasyon ve Bina Yönetim Sistemleri, Yapısal Kablolama Çözümleri, CCTV-Kamera Güvenlik ve Kartlı Geçiş  Sistemleri ve Anahtar Priz Ekipmanları kapsamı Schneider Elektrik çözümleri ile realize edilmiştir. Aynı zamanda operasyon sürekliliği için özel servis anlaşmaları gerçekleştirilmiştir.