SCADA sistemleri genel olarak enerji scadası; elektrik, su doğalgaz ve proses scadası; fabrika, tesis otomasyonu olarak ikiye ayrılır. Bu sistemler nükleer güç üretimi, hidroelektrik, doğalgaz üretim ve işleme tesislerinde gaz, kimyasal madde ve su boru hatlarında pompa, valf ve akış ölçüm ekipmanlarının gözlenmesi ve kontrolü, kilometrelerce uzaklıktaki elektrik santrallerinin açma-kapama düğmelerinin kontrolü ve kritik verinin alınması gibi farklı alanlarda kullanılmaktadır.

RF Data Modem diğer adıyla radyo iletişim sistemleri bir kere yapılan, ağ tasarım sistemi olarak projelendirilip kurulumu gerçekleştirilen bir veri iletişim sistemidir. Kurulum yapılacak alanda önceden yapılan keşiflerle her noktadan sinyal ölçümleri yapılarak özel olarak kurulan sistem, fiziksel bir zarar görmediği takdirde uzun yıllar boyunca sorunsuzca çalışmasını sürdürüyor. Diğer teknolojilere göre daha uzman bir ağ tasarım hizmeti gerektiren radyo modemlerin kurulumunda network tasarımının uzman bir mühendislik hizmetiyle yapılması sistemin sorunsuz çalışması açısından oldukça büyük önem taşıyor.  

RF Data Modem teknolojisi özellikle kritik veri iletimi ve kontrolünün önemli olduğu SCADA sistemleri için en çok tercih edilen veri iletişim sistemlerinin başında geliyor. Herhangi bir afet ya da toplumsal olaylardan kaynaklı elektrik kesintilerinde sistemde yaşanan kopmalar çok ciddi sonuçlara neden olurken, sadece size ait bir haberleşme sistemi olan RF Data Modem dış etkenlerden etkilenmeden çalışmasını sürdürüyor. Acil bir durumda sisteme müdahale edilmesi gerektiğinde vana, aç/kapat gibi veri gönderilerek sisteme müdahale edilmesi mümkün oluyor.

Üstün kalitede ürünleri ve Türkiye distribütörü BİLKO’nun katma değerli mühendislik hizmetleriyle SATEL, Scada sistemleri için veri iletişim hizmetleri vermektedir. Bursagaz, Gaski, Tigem ve Kıbrıs elektrik kurumu Kıb-tek gibi referanslarıyla başarılı projeler gerçekleştiren SATEL, uzman network tasarımı ve yüksek kalitede ürünlerini anahtar teslim projeler olarak sunmaktadır.

http://www.bilko-automation.com/tr-TR/urunler/satel_rf_data_modemler/2/6/0/0/0/0