BTSO Enerji Verimliliği Merkez, enerji verimliliği alanındaki yeni teknolojileri ve başarılı uygulamaları bir araya getiren konferanslar düzenliyor. BUTEKOM’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona Bursa iş dünyası büyük ilgi gösterdi.

“ENERJİDE VERİMLİLİĞİ BAZ ALMALIYIZ”

BTSO Enerji Konseyi Başkanı Erol Dağlıoğlu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği organizasyon, Türkiye’nin cari açığı ile ilgili oldu. Dağlıoğlu, “Türkiye’nin hızla sanayileşen ve gelişen bir ülke. Buna bağlı olarak ülkede enerji ihtiyacı da hızla artıyor. Fosil yakıtlar konusunda da şanslı bir ülke olmadığımız için yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmalıyız. Enerji üretirken de tüketirken de verimliliği baz almalıyız.” dedi.

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ EKONOMİK BÜYÜMEDE ETKİLİ”

Enerji verimliliğinin ekonomik büyümeye olumlu katkıları olduğunu söyleyen TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli, “Dünya genelinde hızla artan enerji verimliliği yatırımlarının 2035 yılında küresel ekonomiye 18 trilyon dolar katkı sağlayacak” dedi.

“DOĞALGAZI YÜZDE 40 DAHA VERİMLİ KULLANMAK MÜMKÜN”

Sanayicinin en büyük giderlerinin başında enerjinin geldiğini belirten Viessmann Grup Sorumlusu Mustafa Sarı, Türkiye’ye gelen doğalgazın yüzde 30’unun sanayide kullanıldığına dikkat çekti ve bu rakamın yüzde 7’lik kısmının OSB’lerde tüketildiğini söyledi. Tüketilen doğalgazın basit dokunuşlarla yüzde 40’a kadar daha verimli kullanmanın mümkün olduğunu ifade eden Sarı, bu sayede 18 milyar dolarlık bir tasarruf sağlanabileceğini dile getirdi.