Türkiye’de ve çevre coğrafyalarda gerçekleşen rüzgar enerji santrali projelerinin yüksek verimlilikle çalışması için hizmet sunan Ülke Enerji, firmaların bu amaçlarına ulaşabilmesi için düzenli kanat bakımı yapılması gerektiğini söylüyor.

KANATTAKİ SORUNLAR TÜRBİN ÖMRÜNÜ KISALTIYOR

Rüzgar enerji santrallerinde yaşanan verimlilik kaybının başındaki etkenler arasında; dondurucu soğuklar, yağışlar, yıldırım çarpmaları, kurulum sürecindeki ihmaller gibi aşamalar yer alıyor. Konuyla ilgili bu sorunlara çözüm ulaştırmak için çalıştıklarını belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, RES projelerinde oluşan hasarların hem santrallerdeki verimliliği azalttığını hem de enerji üretiminde kesintilere yol açtığını belirtiyor. Konuyla ilgili sundukları çözümleri ise şu sözlerle anlatıyor: “Santrallerdeki verimin sağlanabilmesi için kontrol, hasar tespit ve onarım hizmetlerinin uzman kişiler eşliğinde ve ileri teknoloji ile yapılması gerekiyor. Çünkü kanattaki en küçük sorun, türbin ömrünü iki yıla kadar düşürebiliyor.” dedi.

“FARKLI KANAT BAKIM ONARIM HİZMETİ SUNUYORUZ”

“RES projelerinde maksimum oranda fayda elde edebilmek için, bakım ve onarım hizmetlerinin türbinlere uygulanması gerekiyor.” diyen Aydın, yıllardan beri elde ettikleri tecrübeler ile farklı kanat bakım onarım hizmeti sunabildiklerini belirtiyor. Bu onarımı sertifikalı, eğitimli çalışan uzmanlığı, gelişmiş ekipman ve Kanat Erişim teknolojileriyle (platform, sky climber) birleştirerek uyguluyoruz. Böylece türbinlerin servis hayatını en üst seviyeye çıkartarak enerji kaybı ihtimalini en aza indiriyoruz.” sözleriyle türbin bakımının önemini ve inceliklerini dile getiriyor.